V.Uspaskichas: „V.Gedvilas nori į Europos Parlamentą“

Iš Seimo pirmininko posto pasitraukęs Vydas Gedvilas planuoja tapti Europos Parlamento nariu. Apie tai portalui lrytas.lt sakė bendražygis Viktoras Uspaskichas.

V.Uspaskichas palaiko V.Gedvilo ir V.Gapšio veiksmus.<br>Montažas
V.Uspaskichas palaiko V.Gedvilo ir V.Gapšio veiksmus.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 2, 2013, 10:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:32 PM

Trečiadienio vakarą pranešta, kad iš Seimo pirmininko posto traukiasi Vydas Gedvilas, o pirmojo pavaduotojo bei Darbo partijos pirmininko pareigas palieka Vytautas Gapšys. Į Seimo pirmininko ir partijos pirmininko vietą kandidatuoja „darbietė“ Loreta Graužinienė. V.Gedvilui pasiūlyta užimti Seimo vicepirmininko postą.

Šias žinias pirmadienio vakarą patvirtino buvęs frakcijos seniūnas V.Uspaskichas. Pats politikos veteranas traukiasi iš seniūno vietos ir ją užleis „jaunam ir perspektyviam“ politikui V.Gapšiui.

„Džiaugiuosi, kad buvo priimti kardinalūs sprendimai tuomet, kai to reikia. Man patinka mūsų partijos pirmininko civilizuotas sprendimas trauktis ne tik iš Seimo vicepirmininko posto bet ir suspenduoti partijos pirmininko pareigas, kol nesibaigė teisminiai procesai.

Tai yra šiuolaikiškos politikos pavyzdys, nes jis sieja savo ateitį su politika. V.Gapšys nori būti švarus, kad ateityje jam niekas negalėtų priekaištauti“, – trečiadienio vakarą sakė V.Uspaskichas.

Politiką nustebino V.Gedvilo pareiškimas, kuris solidarizavosi kartu su partijos bendražygiu.

„V.Gedvilas sutinka būti pirmuoju Seimo vicepirmininku. Tačiau jo svajonės yra tapti Europos Parlamento nariu. Mes pritariame tokiam ėjimui“, – sakė V.Uspaskichas.

V.Gapšys partijos pirmininko pareigas pasiūlė L.Graužinienei, partijos taryba tam pritarė. V.Uspaskicho teigimu, kad V.Gapšys neliktų be pareigų, jis užleido savo – frakcijos seniūno pareigas: „Tam, kad jaunas ir veržlus politikas neliktų be pareigų, aš, senas, užleidau savo vietą.“

Darbo partija kol kas į Seimo pirmininko vietą pasiūlė tik L.Graužinienę, kito kandidato nėra.

„Aš pats pasitraukiau. L.Graužinienė tapo partijos pirmininke, kadangi V.Gapšys laikinai ar ne laikinai suspendavo savo veiklą, manau, kad ir Seimo pirmininko postą turi užimti partijos pirmininkas. Tai būtų logiška - ir tribūną turi, ir partijai atstovauja, ir visa kita. O aš priėmiau sprendimą, pakalbėjau su Loreta, būti Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju“, - naujienų agentūrai BNS kalbėjo V.Gedvilas.

Jis patvirtino ketinąs dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

„Aš, ačiū Dievui, su žmona dabar galėsiu visur nueiti ir pailsėti. Patikėkite, kas buvę Seimo pirmininku, žino, kokie krūviai yra, koks darbas yra. Aš nesakau, kad būnant vicepirmininku nebus krūvio, bet Loretai patikiu, ir jokių problemų nėra. Aš jai padėsiu, dirbsime komandoje, ji galės partijai atstovauti, aš padėsiu dirbti“, - naujienų agentūrai sakė V.Gedvilas.

* * *

Kiti tekstai apie pasikeitimus Seimo vadovybėje:

Iš posto traukiasi Seimo pirmininkas ir V.Gapšys. Parlamentui ir partijai vadovaus L.Graužinienė https://goo.gl/I2jIM9

Loretos Graužienės interviu ir jos politinė karjera https://goo.gl/zqax1X

Politologo Lauro Bielinio komentaras https://goo.gl/3hJzeY

Premjero Algirdo Butkevičiaus komentaras https://goo.gl/bkVGbd

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą