D.Grybauskaitė apie permainas Seimo vadovybėje: „Apsivalymas yra sveikintinas“

19 val. 30 min. speciali „Lietuvos ryto" televizijos laida „Lietuva tiesiogiai“ - apie permainas Seime.

D.Grybauskaitė nevertino tolimesnių santykių valdančiojoje koalicijoje po dviejų politikų atsistatydinimų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitė nevertino tolimesnių santykių valdančiojoje koalicijoje po dviejų politikų atsistatydinimų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 12:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:12 PM

„Norėčiau įvertinti pirmiausia tai, kad teisiamųjų parlamentarų dalyvavimas valstybės valdyme Lietuvos įvaizdžiui kenkė labiau negu bet kokie būsimieji pakeitimai. O apsivalymas visada yra sveikintinas, taigi tikrai manau, jog bet kokios rokiruotės tikrai neturėtų būti blogesnė situacija negu jau buvome ir esame iki šiol“, - Lietuvos radijui ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė teigiamai įvertino Seimo vicepirmininko Vytauto Gapšio atsistatydinimą, kuriam ketvirtadienį pritarė Seimas.

„Iš karto po rinkimų teigiau, kad teisiamiesiems Darbo partijos atstovams ne vieta Seimo vadovybėje, na ir vertinu tai labai gerai. Tai turėjo įvykti daug anksčiau“, - teigė ji.

Tuo metu Seimo pirmininko Vydo Gedvilo atsistatydinimą prezidentė pavadino Darbo partijos vidaus reikalu: „Na čia turbūt neturėčiau vertinti, nes Seimo pirmininko pono V.Gedvilo atsistatydinimas - tikrai Darbo partijos vidaus reikalas“.

D.Grybauskaitė taip pat nevertino tolimesnių santykių valdančiojoje koalicijoje po šių dviejų politikų atsistatydinimų.

„Turbūt vertinti ir prognozuoti būtų man sunku ir gal nekorektiška, o palinkėti tikrai galėčiau ir norėčiau, kad valdančioji koalicija galėtų sutartiniau ir efektyviau, o svarbiausia, rezultatyviau dirbti Lietuvos žmonių labui“, - sakė ji.

Trečiadienį valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos taryba pritarė šios organizacijos lyderio V.Gapšio sprendimui trauktis iš pirmojo parlamento vicepirmininko pareigų ir sustabdyti vadovavimą partijai. Atsistatydinti nutarė ir parlamento vadovas V.Gedvilas.

Vadovauti Seimui „darbiečiai“ siūlo Seimo narę Loretą Graužinienę. Jai laikinai patikėtas ir Darbo partijos vairas. Jeigu bus išrinkta Seimo vadove, L.Graužinienė ketina į pirmojo pavaduotojo pareigas teikti V.Gedvilo kandidatūrą.

„Darbiečių“ taryba taip pat pritarė Viktoro Uspaskicho valiai frakcijos Seime seniūno pareigas užleisti V.Gapšiui.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, Seimo pirmininko ir pirmojo vicepirmininko postai priklauso Darbo partijai.

19 val. 30 min. speciali „Lietuvos ryto" televizijos laida „Lietuva tiesiogiai“ - apie permainas Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.