P.Gražulio neliečiamybės klausimas bus svarstomas kitą savaitę

Seimo laikinajai komisijai pasiūlius

Prieš trejus metus Seimas yra atsisakęs panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Prieš trejus metus Seimas yra atsisakęs panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 12:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:06 PM

Seimo seniūnų sueiga ketvirtadienį nutarė, kad rezoliucijos projektas bus svarstomas kitą savaitę antradienį. „Taip nusprendė seniūnų sueiga, darbotvarkė šiandien labai įtempta“, - po seniūnų sueigos BNS sakė Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Seimo statutas numato, kad komisijai paskelbus pažymą bei rezoliucijos projektą klausimas įtraukiamas į artimiausio parlamento posėdžio darbotvarkę, tad balsavimas turėtų būti rengiamas ketvirtadienį. Komisija rezoliucijos projektą su siūlymu panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą patvirtino trečiadienio vakarą, šešiems nariams balsavus „už“ ir penkiems „prieš“. Jis jau įregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate.

Kad Seimo nario neliečiamybė būtų panaikinta, reikia, kad už rezoliuciją balsuotų daugiau kaip pusė, t.y. 71 iš 141, Seimo narių.

D.Valio kreiptis į Seimą dėl P.Gražulio teisinio imuniteto panaikinimo paprašė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Policija nori patraukti P.Gražulį administracinėn atsakomybėn dėl jo elgesio per gėjų eitynes Vilniuje.

Policija P.Gražuliui pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio antrą dalį yra surašiusi teisės pažeidimų protokolą. Jame nurodyta, kad parlamentaras šių metų liepos 27 dieną apie 12.45 val. Vilniuje, Gedimino prospekte, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, neiti į renginį „Baltic Pride 2013“ bei neperžengti specialios policijos juostos „Stop policija“, taip pat aktyviais veiksmai naudodamas jėgą, stumdamas policijos pareigūnus bandė prasiveržti į renginį ir sulaikymo metu bandė ištrūkti.

Už šį pažeidimą numatoma bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštu nuo 15 iki 30 parų.

Konstitucijoje nurodyta, kad be Seimo sutikimo Seimo narys negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Nepanaikinus parlamentaro teisinės neliečiamybės nebus galimybės jo administracinės bylos nagrinėti teisme.

Prieš trejus metus Seimas yra atsisakęs panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje. Tuomet per pirmąsias gėjų eitynes jis irgi nepaisė pareigūnų nurodymų, perlipo barjerą. Parlamentui nepanaikinus Seimo nario neliečiamybės, P.Gražuliui skirta bauda tik dėl vieno pažeidimo, už kurį areštas neskiriamas, kiti pažeidimai liko nenagrinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.