Premjeras palaiko L.Graužinienės kandidatūrą į Seimo vadoves, A.Kubilius - kritikuoja

A.Kubilius - kritiškas

L.Graužinienė paskirta laikinąja Darbo partijos vadove.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė paskirta laikinąja Darbo partijos vadove.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 9:51 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:23 PM

„Ponia L.Graužinienė tikrai turi didžiulę politinę patirtį ir manau, kad žmogui didelis išbandymas užimti tokias pareigas. Ji turi puikų loginį mąstymą ir tikiuosi, kad nepasiduos intrigoms iš šalies, nes užimant atsakingas pareigas atsiranda tiek norinčių padėti, tiek nelabai gerų žmonių.

Vadovui labai svarbu atrinkti komandos žmones ir tam tikrus pasiūlymus, ar jie tikrai reikalingi mūsų valstybės žmonėms“, - ketvirtadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė ministras pirmininkas.

A.Kubilius - kritiškas

V.Gapšio sprendimas trauktis iš pirmojo Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų nebuvo netikėtas, teigia opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Seimo pirmininko pasikeitimą jis siejo su poreikiu turėti paklusnesnį partijai žmogų.

„Dėl V.Gapšio patraukimo ar pasitraukimo netikėtumo nėra - mes to reikalavome jau seniai ir buvo matyti, kad ir socialdemokratai gali balsuoti už nepasitikėjimą. Na, o Seimo vadovo keitimas - galiu pajuokauti, kad ne pirmą kartą po to, kai Viktoras Uspaskichas grįžta iš Maskvos, Darbo partijoje vyksta didelių pasikeitimų. Dėl to galėčiau tik pasakyti tai, kad vienas nelabai savarankiškas ir nelabai ką reiškęs kaip savarankiškas politikas Seimo pirmininkas yra keičiamas dar mažiau savarankiška personalija. Galėčiau sakyti, kad, matyt, V.Uspaskichui reikia dar paklusnesnio savo ar iš kitur gaunamų instrukcijų vykdytojo“, - BNS ketvirtadienį sakė konservatorius A.Kubilius.

Trečiadienio vakarą Kėdainiuose vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje nutarta, kad V.Gedvilas palieka parlamento pirmininko pareigas, V.Gapšys - pirmojo Seimo vicepirmininko. Tarybos sprendimu į Seimo vadoves bus siūloma Loreta Graužinienė. Dabartinis parlamento pirmininkas V.Gedvilas savo ruožtu BNS trečiadienį sakė jau sutaręs su ja, kad jo kandidatūra bus teikiama į pirmuosius Seimo vicepirmininkus.

A.Kubilius teigė, kad šie pasikeitimai nėra esminiai - jie pirmiausia svarbūs pačiai partijai, o Seimo veikloje didelių pasikeitimų nenulems.

„Šitoje koalicijoje besitraukiantis V.Gedvilas per šiuos metus sugebėjo įrodyti, kad Seimo pirmininko pozicija yra labai nereikšminga: jokio reikšmingesnio vaidmens jis nevaidino, tai ar V.Gedvilas vadovaus, ar L.Graužinienė, skirtumo didelio nėra, yra kažkokie vidiniai Darbo partijos skirtumai“, - mano opozicijos lyderis.

Tačiau jis taip pat teigė, kad toks netikėtas pasitraukimas iš Seimo pirmininko pareigų rodo nepagarbą parlamentui.

„Tokie viražai, pasitraukimas iš Seimo pirmininkų rodo nepagarbą visam Seimui. Šitaip elgiantis su tokiomis atsakingomis pareigomis demonstruojama nepagarba tam tikrai Lietuvos konstitucinei santvarkai. Bet šie dalykai turbūt jau nieko nebestebina“, - teigė jis.

Trečiadienio vakarą vykusiame neeiliniame Darbo partijos (leiboristų) tarybos posėdyje partijos pirmininkas V.Gapšys pranešė apie priimtą sprendimą pasitraukti iš Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo posto ir suspenduoti savo, kaip partijos pirmininko, įgaliojimus, kol teismuose bus baigta nagrinėti Darbo partijos byla. Solidarizuodamasis su tokiu savo pavaduotojo sprendimu apie ketinimą pasitraukti pranešė ir Seimo pirmininkas V. Gedvilas.

V.Gapšio siūlymu laikinąja partijos vadove buvo patvirtinta L.Graužinienė. Ji, kaip partijos vadovė, taip pat bus siūloma į Seimo Pirmininkės postą.

Ketvirtadienio rytą posėdžiauti renkasi valdančiųjų Politinė taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.