Š.Biručiui pasitraukus, Darbo partijos galimu kandidatu prezidento rinkimuose lieka A.Paulauskas

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną.

A.Paulauskas iki partijos suvažiavimo spalio 19 dieną turi prisistatyti skyriams, po to bus patvirtinamas galutinis sprendimas dėl partijos kandidato į prezidentus.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
A.Paulauskas iki partijos suvažiavimo spalio 19 dieną turi prisistatyti skyriams, po to bus patvirtinamas galutinis sprendimas dėl partijos kandidato į prezidentus.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:19 PM

Tai BNS patvirtino Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas bei „darbietis“ Š.Birutis.

„Partijos taryboje trečiadienį buvo perskaitytas Š.Biručio laiškas, kuriame jis pranešė, kad traukiasi iš galimų kandidatų į prezidentus. Pats Š.Birutis posėdyje negalėjo dalyvauti. Tai dabar liko vienas kandidatas - A.Paulauskas. (...) Jis mums turės pristatyti komandą, rinkimų štabą, programą, visą pasirengimą“, - BNS ketvirtadienio rytą sakė V.Uspaskichas.

A.Paulauskas iki partijos suvažiavimo spalio 19 dieną turi prisistatyti skyriams, po to bus patvirtinamas galutinis sprendimas dėl partijos kandidato į prezidentus.

A.Paulauskas jau yra kandidatavęs į prezidentus 1997 metais, tuomet jis pralaimėjo Valdui Adamkui. A.Paulauskas yra buvęs generaliniu prokuroru, Seimo pirmininku, aplinkos ministru, šiuo metu vadovauja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

A.Paulauskas tapo Darbo partijos nariu po to, kai jo vadovauta Naujosios sąjungos partija įsiliejo į „darbiečių“ gretas. Po šio susijungimo, kuriam nepritarė dalis Naujosios sąjungos narių, A.Paulauskas tapo Darbo partijos pirmininko pavaduotoju, „darbiečiai“ jį taip pat yra delegavę į Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pareigas. Anksčiau A.Paulauskas yra kritikavęs Darbo partijos įkūrėją V.Uspaksichą kaip veikiantį svetimos valstybės interesais.

„Pasitaręs su kultūrininkais, rinkėjais, komanda, priėmiau sprendimą atsisakyti šių ketinimų“, - ketvirtadienį BNS sakė ministras Š.Birutis.

Jis sakė dabar turįs labai įdomų ir svarbų darbą, pradėta daug svarbių darbų, mesti jų nesinori.

„Kultūros visuomenė patikėjo, kad galime tai padaryti, pakeisti, todėl dabar viską mesti būtų nelabai moralu“, - teigė Š.Birutis.

Jis priminė esąs į Seimą išrinktas vienmandatėje apygardoje, prieš rinkėjus taip pat jaučiąs atsakomybę.

Paklaustas, ar nesvarstoma pasikeitus situacijai Darbo partijos vadovybėje kelti Loretos Graužinienės kandidatūrą kitąmet pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, V.Uspaskichas teigė, jog apie tai nesvarstyta.

„Praeitą kartą aš siūliau, kad L.Graužinienė būtų kandidatė, bet ji pati atsisakė“, - teigė V.Uspaskichas.

Darbo partija kėlė L.Graužinienės kandidatūrą per praėjusius prezidento rinkimus 2009 metais. Tąkart L.Graužinienė surikusi 3,57 procentų balsų liko šešta iš septynių kandidatų, Daliai Grybauskaitei ryškia persvara laimėjus jau pirmajame rinkimu ture.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.