Širdžiai neįsakysi netgi ir Seime

Tikiu, kad dauguma Seimo narių laikė kumščius už mūsų šalies krepšinio rinktinę, kai ji, sulaukusi paramos iš lažybų kontoros „TonyBet”, Slovėnijoje yrėsi sidabro link.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 4, 2013, 7:33 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:34 PM

Manau, ne vienas politikas palaikė ir neprastai Europoje šįmet pasirodžiusius Vilniaus „Žalgirio” futbolininkus, ant kurių marškinėlių – užrašas „Topsport”.

Yra netgi maža tikimybė, kad bent vienas jų prijaučia ir žurnalistų sporto klubui, kuris, remiamas lažybų bendrovės „Orakulas”, rudens pradžioje sugebėjo įspirti daugiau už kolegas iš Latvijos (skirtingai nei nacionalinė futbolo rinktinė).

Taip spėti galima pažvelgus į antradienio Seimo posėdžio suvestinę, kai buvo balsuojama dėl Azartinių lošimų įstatymo pataisos. Ji leistų Lietuvos lažybininkams rengti lažybas internetu, kaip įprasta visame pasaulyje, o neįsiregistravusių mūsų šalyje veikėjų svetaines paprasčiausiai užblokuoti.

Žinoma, už kurią komandą sirgti, – kiekvieno teisė rinktis. Todėl tikrai negalima pykti nei ant N.Puteikio, nei ant I.Degutienės, kurie tiesiog piestu stojo prieš šias pataisas.

Ką gali žinoti – gal buvusiai Seimo pirmininkei labiau prie širdies bwin.com remiami Madrido „Real” ar Turino „Juventus”, o tai pačiai konservatorių frakcijai priklausančiam N.Puteikiui patinka, pavyzdžiui, Anglijos „Stoke” futbolo klubas, kurį peni bet365.

Tai, kad tokios užsienio lažybų kontoros, kurioms suskaičiuoti neužtektų nei rankų, nei kojų pirštų, nusiurbia krūvas pinigų ne tik iš Lietuvos lošėjų, bet ir biudžeto, šiems politikos vilkams tėra menkniekis.

Pamanykit, argi čia sumos – niekingi 50 ar 100 milijonų litų per metus? Kai nesi valdžioje, tas biudžetas su visomis jo pajamomis visiškai nerūpi – tegu politiniams oponentams galvą dėl jo skauda.

Kita vertus, širdžiai neįsakysi. Juk sporto aistruolio prigimtis tokia: jei jau serga už savo numylėtinius, niekas kitas nerūpi. Nei Lietuva, nei jos biudžetas, nei pinigai. Juolab nesavi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?