Gydymo įstaigoms šiemet Vyriausybė papildomai žada 100 mln. litų

Šiemet gydymo įstaigoms dar

Šiemet iš PSDF rezervo fondo gydymo įstaigoms papildomai jau buvo skirta 145 mln. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Šiemet iš PSDF rezervo fondo gydymo įstaigoms papildomai jau buvo skirta 145 mln. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2013, 4:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:10 AM

„Pirmadienį kviečiu pasitarimą dėl papildomo ligoninių finansavimo. Išnagrinėjau Privalomo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą ir buvau nustebęs, kad yra viršplaninės pajamos, kurias norima perkelti į kitus metus. Perkėlimas į kitus metus reikštų kitų metų fiskalinio deficito didinimą.

Pirmadienį priimsime sprendimą, kad 100 mln. litų su trupučiu būtų dar skiriama šiais metais ir taip spręsime ligoninių problemas“, - šeštadienį Seime po valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Šiemet iš PSDF rezervo fondo gydymo įstaigoms papildomai jau buvo skirta 145 mln. litų. Valstybinės ligonių kasos vadovas Algis Sasnauskas yra prognozavęs, kad metų pabaigoje Privalomo sveikatos draudimo fonde bus apie 200 mln. litų rezervas.

Kalbėdamas per tarybos posėdį A.Butkevičius teigė, kad centro kairės Vyriausybė yra atlikusi detalią visos sveikatos priežiūros sistemos analizę, identifikavusi sveikatos sektoriaus problemas.

Anot jo, siekiant efektyvesnio darbo, nuspręsta visas ligonines - universitetų, respublikines, regionų ir savivaldybių – suvienyti į funkcinius klasterius.

„Nuo rugsėjo 1 dienos tokie klasteriai jau pradėti steigti penkiose srityse – širdies kraujagyslių, neurologijos, traumų ir ūmių mirčių, onkologijos bei neonatologijos (naujagimių sveikatos priežiūros)“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Jis žadėjo, kad Seimo rudens sesijai bus pateikti sveikatos priežiūros sistemos pertvarką numatantys įstatymų projektai.

Per tarybos posėdį socialdemokratų vadovas džiaugėsi, kad koalicinė Vyriausybė, nepaisant visų neigimų ar pesimistinių prognozių, sėkmingai ir konstruktyviai dirba devynis mėnesius. Pasak jo, per pirmąjį šios Vyriausybės darbo pusmetį Lietuvos ekonomikos augimas išliko vienas sparčiausių visoje ES - 4,2. Be to, ekonomikos plėtros tempas buvo netgi didesnis, nei per pirmąjį 2012 metų pusmetį. Metinis BVP pokytis laukiamas – 3,7 procento.

Vardydamas nuveiktus darbus premjeras minėjo pradėtą daugiabučių renovaciją, padidintą minimalią algą, statomą Suskystintų dujų terminalą, vykdomą „Rail Baltica“ projektą ir kt.

Anot jo, baigta elektros energijos ūkio reforma - po nauja „Lietuvos energija“ lyg po skėčiu suburtos valstybei priklausančios elektros energijos gamybos, skirstymo ir aptarnavimo įmonės.

A.Butkevičius taip pat žadėjo, kad turėtų pigti elektros energija.

„Galutinės kitų metų elektros kainos paaiškės šių metų pabaigoje, tačiau jau dabar preliminariai skaičiuojame, kad elektros kaina 2014 metais galėtų sumažėti 2-3 centus už kilovatvalandę“, - sakė jis.

Kaip vieną iš svarbių Vyriausybės darbų premjeras minėjo ir „pristabdytą mažakomplekčių kaimo mokyklų naikinimą“ – esą nuo uždarymo išgelbėta apie pusantro šimto mokyklų.

„Nors šiemet tradiciškai sumažėjo mokinių, lėšų švietimui nemažinsime. Tas priedas – 67 mln. litų, iš kurių apie 27 mln. litų atiteks mažoms kaimo ir miestelių mokykloms. Siūlome dar 10 proc. padidinti mokinio krepšelį Pietryčių Lietuvos lietuviškoms mokykloms, ir sulyginti jį su tautinių mokyklų krepšeliu“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.