Kaune pradinukus ugdo tik 3 vyrai

Tarp Kauno mokytojų – vos trys pradinukus ugdantys pedagogai. Mokytojai vyrai mano, kad dirbti su jauniausiais moksleiviais gali tik tas, kuris sugeba vaikui ir batą užrišti, ir nosį nušluostyti, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Kauno mokyklose vaikus ugdo vos dvidešimt procentų pedagogų vyrų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno mokyklose vaikus ugdo vos dvidešimt procentų pedagogų vyrų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 6, 2013, 12:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:48 AM

Tarptautinę mokytojų dieną Žaliakalnio progimnazijos pradinių klasių mokytojas Albinas Kaluževičius prisimins savo pirmąjį mokytoją.

„Pirmas mano pedagogas taip pat buvo vyras. Jis buvo tikro vyro pavyzdys. Todėl nuo vaikystės paklaustas, kuo noriu būti, mokytojui sakydavau, kad tapsiu toks, kaip jis“, – sakė pedagogas.

27 metus su pradinukais dirbantis A.Kaluževičius įsitikinęs, kad darbas su mažais vaikais yra ypatingas.

„Turi būti ir mokytojas, ir mama. Vaikui reikia ir batą užrišti, ir ašarą ar nosį nušluostyti. Šauniausia, kad maži vaikai yra smalsūs, nori viską žinoti ir mokytis. Svarbiausia sugebėti juos sudominti“, – sakė A.Kaluževičius.

Žaliakalnio progimnazijos pedagogas yra vienas iš trijų Kauno mokyklų pradinių klasių mokytojų vyrų. Mažuosius kauniečius dar moko „Paparčio“ pradinės mokyklos pedagogas Jonas Taparauskas ir Kauno Rokų vidurinės mokyklos mokytojas Jonas Milaknis.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sakė, kad Kauno mokyklose dirba tik 20 procentų vyrų. Stipriosios lyties atstovai itin retai tampa pradinių klasių mokytojais, o neformaliuoju mokinių ugdymu Kaune užsiima tik moterys.

Šiais mokslo metais jaunuosius kauniečius ugdo 3255 pedagogai. Tai 169 mokytojais mažiau nei ankstesniais metais. Dabartinių Kauno mokytojų amžiaus vidurkis yra 44,5 metų.

Vyriausi Kaune yra prancūzų ir rusų kalbų mokytojai. Jų amžiaus vidurkis – 53 metai. Jauniausi – informacinių technologijų specialistai. Jų amžiaus vidurkis – 43 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.