G.Kirkilas ir M.Adomėnas aplankė Gruzijoje kalinamą opozicijos politiką

Antradienį Lietuvos parlamentarai

G.Kirkilas ir M.Adomėnas aplankė Gruzijoje kalinamą šios šalies opozicijos politiką, buvusį premjerą Vano Merabišvilį.<br>M.Astrausko nuotr.
G.Kirkilas ir M.Adomėnas aplankė Gruzijoje kalinamą šios šalies opozicijos politiką, buvusį premjerą Vano Merabišvilį.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:49 AM

„Susitikome (su V.Merabišviliu - BNS), kad pažiūrėtume, kaip laikomasi žmogaus teisių šalyje, kuri pretenduoja į asocijuotą narystės sutartį“, - BNS sakė Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Anot valdančiajai daugumai atstovaujančio G.Kirkilo, Lietuvos parlamentarai nori paraginti Gruzijos politikus laikytis įsipareigojimų žmogaus teisių srityje, kurių turi laikytis kiekviena Europos Sąjungos šalis.

„Mums buvo svarbu parodyti dabartinei Gruzijos valdžiai, kad šitie dalykai bus ateityje stebimi. Ir, aišku, mes, šį vakarą susitikę su parlamento pirmininku, pasakysime apie tai“, - tikino jis.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pavaduotojas, opozicijos atstovas parlamente M.Adomėnas savo ruožtu išsakė susirūpinimą „kylančia praktika, kai teisiniai instrumentai yra naudojami politinių represijų tikslais“.

„Norime pritraukti dėmesį, kad iš tiesų, jeigu Gruzijos Vyriausybė nori eiti Europos integracijos keliu, turi atlikti savo namų darbus ir pirmiausia europietiškai elgtis, o kol žmogus nenuteistas, jis yra nekaltas, ir su juo negalima elgtis kaip su nusikaltėliu, nepaisant politinio priešiškumo“, - kalbėjo M.Adomėnas.

„Mes remiame, be abejo, Gruzijos ėjimą į Europą ir remsime asociacijos sutarties pasirašymą, bet Gruzijos Vyriausybė turi susitvarkyti ir sutramdyti savo tokias politinio keršto aistras būtent teisinėmis priemonėmis“, - teigė jis.

Prezidento Michailo Saakašvilio opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo generalinis sekretorius V.Merabišvilis Tbilisio 9-ajame kalėjime laikomas penkis mėnesius. Jis buvo suimtas gegužės pabaigoje, apkaltinus korupcija ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu, vyriausybinių lėšų iššvaistymu, kitais nusikaltimais.

„Kaltinimai yra visiškai neproporcingi toms priemonėms, kurios taikomos šiuo metu. Su juo elgiamasi kaip su tarptautiniu nusikaltėliu, o kaltinimai yra iš tikrųjų juokingi“, - įsitikinęs M.Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.