LRT komisija ragina „Pirmąjį Baltijos kanalą“ atsiprašyti Lietuvos žmonių

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kreipėsi į Latvijos jurisdikcijai priklausantį „Pirmąjį Baltijos kanalą“ (PBK), reikalaudama paneigti melagingus, tikrovės neatitinkančius ir Lietuvos piliečius įžeidžiančius faktus apie Sausio 13-osios įvykius, kurie buvo viešai paskelbti spalio 4 d. „PBK Lithuania“ laidoje „Žmogus ir įstatymas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:15 AM

Komisija taip pat ragina PBK atsiprašyti Lietuvos žmonių dėl tokios informacijos paskleidimo, kuri galėjo įžeisti jų pilietiškus jausmus, paminti tikėjimą tautos kovingumu už laisvę, turimomis vertybėmis ir Lietuvos valstybe.

Komisija, reaguodama į šios informacijos paskleidimą, pirmadienį savo iniciatyva pradėjo tyrimą ir kreipėsi į Latvijos nacionalinę žiniasklaidos tarybą dėl bendradarbiavimo taikant nacionalinių įstatymų ir ET konvencijos „Televizija be sienų“ nuostatų numatytą atsakomybę jas pažeidusiam transliuotojui.

Pirmadienį bendrovė „Cgates“ laikinai sustabdė PBK retransliavimą ir paprašė Lietuvos institucijų paaiškinimų dėl susidariusios padėties ir kanalui gresiančių kaltinimų.

Tuo tarpu  bendrovės TEO komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis portalui lrytas.lt teigė, kad televizijos paslaugų teikėjas neturėtų savo nuožiūra blokuoti kanalų ir tikino, kad sprendimus priims po LRTK posėdžio.

„Puikiai suprantame šios temos jautrumą ir svarbą Lietuvoje. Juolab TEO iki šiol dirba ryšininkų, per Sausio įvykius užtikrinusių šalies ryšį su Vakarų šalimis. Tačiau manome, kad televizijos paslaugų teikėjas neturėtų už imtis blokuoti kanalų ir taip spręsti, kurie televizijos kanalai ar jų pateikiama informacija yra tinkami. Lygiai taip pat, kaip interneto tiekėjas nesiima savo nuožiūra blokuoti interneto portalų turinio. 

Leidimą retransliuoti TV kanalus Lietuvoje suteikia Radijo ir televizijos komisija. Gavę šios komisijos leidimą kanalą PBK transliavo ir iki šiol transliuoja dauguma TV operatorių. Laukiame trečiadienį vyksiančio LRTK posėdžio ir jo sprendimų. Komisijai nusprendus neleisti rodyti kanalo Lietuvoje, nedelsiant jį išjungsime. Tokio sprendimo nepriėmus, svarstysime kitus galimus variantus, tarp jų – televizijos „Interaktyvioji GALA“ klientams rodomo kanalo PBK iškėlimą į mokamus kanalų rinkinius", - laiške rašo R.Bubnelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.