Rusijoje galėtų dirbti muitinės atašė

Anot jo, tai padėtų švelninti situaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 5:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:54 AM

„Šiuo metu renkame visą informaciją, kad žinotume, kokia yra tikra situacija ir koks draudimo mastelis. Kaip vienas iš galimų sprendimų pasirinkta tai, kad Lietuvos muitinė steigtų atašė pareigybę Maskvoje, kad būtų užtikrinamas operatyvus ir kasdienis kontaktas su Rusijos muitine“, - LRT radijui antradienį sakė Antanas Šipavičius.

A.Šipavičius BNS sakė, kad iki šiol Lietuva nesteigė tokios muitinės atašė pareigybės atskirose šalyse, išskyrus Briuselį, tačiau atsižvelgiant į padėtį, tai verta daryti.

„Įvertinant prekybos apimtis ir problemas, tai toks atašė būtų naudingas. Latviai tokį darbuotoją turi, Suomija. (...) Lietuva turi tokį atašė Briuselyje, tačiau iki šiol nebuvo praktikos kitose valstybėse steigti pareigybės. Atsižvelgus į kitų šalių patirtį, tai padėtų operatyviau spręsti problemas“, - BNS sakė muitinės vadovas.

Anot jo, tai padėtų švelninti situaciją.

„Mes su Rusijos muitine problemas visada sprendžiame dialogo būdu ir atašė padėtų tai daryti operatyviau, padėtų prognozuoti situaciją ateityje ir galbūt sušvelnintų padėtį“, - BNS sakė A.Šipavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.