Seimas atmetė siūlymą padidinti pensijas

Seimas atmetė opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos siūlymą vidutinę pensiją nuo kitų metų sausio 1 d. padidinti mažiausiai dešimčia litų.

Konservatorių siūlomas variantas dėl algų didinimo Seime paramos nesulaukia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Konservatorių siūlomas variantas dėl algų didinimo Seime paramos nesulaukia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:49 AM

Seimo nutarimo projekte "Dėl pensijų didinimo nuo 2014 m. sausio 1 d."buvo siūloma Vyriausybei iki spalio 31 d. parengti ir priimti nutarimus, kuriais vidutinė pensija nuo 2014 m. sausio 1 d. būtų padidinama mažiausiai dešimčia litų, kitų metų "Sodros" biudžete tam numatant reikalingas lėšas.

Už siūlymą atmesti šį projektą balsavo 51 Seimo narys, už siūlymą grąžinti tobulinti iniciatoriams - 38 parlamentarai.

Nutarimo projektą dėl pensijų didinimo buvo siūloma priimti atsižvelgiant į tai, kad "Seimas 2013 rugsėjo 19 d. priėmė įstatymų pataisas, padidinusias valstybės pareigūnų ir tarnautojų atlyginimus nuo spalio 1 d., o valstybės politikų, pareigūnų ir kitų biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų atlyginimai bus atstatomi nuo 2014 sausio 1 d."

Nutarimo projekte pažymima, kad šalies ekonomikos atsigavimo naudą pajusti turi ne tik valstybės politikai, tarnautojai, pareigūnai ir teisėjai, bet ir visi piliečiai, ypač pensininkai.

Seimas taip pat nutarė atmesti Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus ir Seimo nario Rimanto Jono Dagio pristatytus siūlymus dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų naujos darbo apmokėjimo tvarkos.

Dokumento projekte Vyriausybė raginama iki kitų metų sausio 1 d. paruošti ir priimti nutarimus, kuriais būtų nustatoma nauja biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų algų sistema, kuri jau nuo 2014 m. sausio 1 d. numatytų algų didėjimą mažiausius atlyginimus gaunantiems biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojams.

Už siūlymą atmesti šį projektą balsavo 51 Seimo narys, už siūlymą grąžinti tobulinti iniciatoriams - 34 parlamentarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.