Į Kauną užsukęs D.Valys pasiklydo

Kaunas labai nesvetingas ir klaidus miestas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 9, 2013, 7:47 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:31 AM

Tuo įsitikino generalinis prokuroras D.Valys, kuris pristatyti naujojo Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro D.Valkavičiaus praėjusią savaitę atvyko į Kauno apylinkės prokuratūrą. Pastarasis iki šiol jai vadovavo.

Turbūt būtų logiškiau naująjį vadovą kolektyvui pristatyti naujoje jo darbo vietoje, nes paliekami pavaldiniai jį ir taip gerai pažįsta.

Gal D.Valys pasiklydo? Juk jo gerai pažįstama Naujoji Akmenė dydžiu tikrai neprilygsta Kaunui, o jame generalinis prokuroras darbo reikalais atsidūrė po labai ilgos pertraukos.

Gali būti ir kita priežastis – mat Kauno apygardos prokuratūros pastate tebetvyro nemylimiausio D.Valio pavaldinio, buvusio vyriausiojo prokuroro K.Betingio dvasia.

O gal po garsiosios reformos ir pats D.Valys nesusigaudo, kuri prokuratūra yra aukštesnės pakopos ir kuriai institucijai vadovaus D.Valkavičius.

Mat ir paskirti jį į naujas pareigas generaliniam prokurorui prireikė poros mėnesių.

Uždarame susitikime D.Valys klausinėjo Kauno prokurorų, kas labiausiai slegia jų pečius ir kokių reikėtų pokyčių.

Prokurorai nesiskundė gausybe neištirtų painių bylų, mažais atlyginimais ar šaltais darbo kabinetais.

Jie maldavo tik vieno – galutinai nesugriauti porą dešimtmečių kurtos prokuratūros sistemos ir išlaisvinti nuo biurokratinių prievolių.

Užuot kontroliavę bylų tyrimą geriausi prokurorai priversti kurti bevaises ataskaitas, pildyti anketas ir studijuoti iš sostinės plūstančias direktyvas.

D.Valys atidžiai klausėsi. Gal net ką nors įsiminė ir nedrąsiai bandys apie nugirstus prašymus užsiminti S.Daukanto aikštėje – pikti liežuviai vis garsiau plaka, kad būtent iš ten prokurorai mokomi naujoviškai dirbti, o kitaip sakant, paklusniai tarnauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.