L.Graužinienė įsigeidė išspirti R.Miliūtę iš LRT

Naujai iškeptos Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės jėgą bene pirmasis gali pajusti Lietuvos radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius – politikė jį užsimojo iškviesti ant kilimo.

L.Graužinienei atrodo, kad jai turi būti pateikiami tik patogūs klausimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienei atrodo, kad jai turi būti pateikiami tik patogūs klausimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Oct 9, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:31 AM

Savo nepasitenkinimą visuomeniniu transliuotoju L.Graužinienė išsakė pirmajame jos vadovaujamos Seimo valdybos posėdyje, rašo „Lietuvos rytas“.

„Darbietei” užkliuvo žurnalistės Ritos Miliūtės elgesys per televizijos laidą, kurioje praėjusią savaitę dalyvavusi ką tik parlamento pirmininke išrinkta L.Graužinienė buvo speičiama į kampą.

Laidos vedėja mėgino iškvosti politikę, ar ji pritaria Viktoro Uspaskicho nuomonei apie teismus ir teisėjus, kuriuos buvęs dvasinis „darbiečių” lyderis vadino nusikaltėliais.

Tačiau Seimo pirmininkė bandė išvengti konkrečių atsakymų, kalbėjo apie kitus dalykus, piktinosi, kad yra pertraukiama, ir neslėpė, jog jai labai nepatinka tai, kaip vyksta pokalbis.

Keli Seimo valdybos nariai „Lietuvos rytui” patvirtino, kad po minėtos laidos karingai nusiteikusi L.Graužinienė pareiškė, esą R.Miliūtei – ne vieta iš valstybės kišenės išlaikomoje televizijoje ir darbo ji turėtų paieškoti komerciniame kanale.

Be to, „darbietė” pareikalavusi, kad į Seimo valdybą būtų iškviestas A.Siaurusevičius.

Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius „Lietuvos rytui” vakar pripažino girdėjęs apie kilusį šurmulį dėl laidos, bet teigė kol kas negavęs kvietimo atvykti į Seimą: „Jeigu tokio sulauksiu, būtinai ateisiu.

Jei mane kur nors kviečia, visada ateinu. Bendravimas tarp žmonių – svarbu.”

L.Graužinienės nurodymas iškviesti A.Siaurusevičių nustebino R.Miliūtę: „Negaliu tuo patikėti, manau, kad čia kažkokia klaida.

Aš tikiuosi, jog Seimo valdyboje užteks proto, kad tokių dalykų nebūtų.”

Žurnalistė įsitikinusi, kad kalbindama politikę neperžengė etikos ribų.

Seimo valdybos posėdyje dalyvavę politikai vakar skirtingai vertino L.Graužinienės elgesį.

Konservatorė Irena Degutienė stebėjosi tokiais „darbietės” užmojais, o socialdemokratas Algirdas Sysas aiškino, kad Seimo pirmininkė savo nepasitenkinimą televizijos laida reiškė per neoficialų pokalbį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.