Lietuvių gudrybė Maskvoje: D.Medvedevą vaišins „išbrokuotu“ sūriu

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas Maskvoje vykstančioje parodoje „Auksinis ruduo“ trečiadienį galės paragauti lietuviškų pieno ir mėsos produktų, kuriuos Rusijos tarnybos pastaruoju metu išbrokavo.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 9, 2013, 9:16 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:27 AM

Rusijos muitinė antradienį sustabdė lietuviškų pieno produktų importą, tačiau lietuviškais sūriais ir kitais pieno produktais nuo trečiadienio bus vaišinami Maskvoje vykstančios parodos „Auksinis ruduo“ lankytojai. Čia laukiama pasirodančio ir Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo.

„Dar nežinome, ar jis ateis prie Lietuvos stendo, tačiau mums būtų labai malonu“, – pasakojo parodai besiruošianti Žemės ūkio ministerijos atstovė Rimutė Kėkštienė. Prieš trejus metus per analogišką parodą tuometis Rusijos premjeras Vladimiras Putinas iš Lietuvos stendo išsinešė dovanų gautą kepalą kaimiškos duonos.

Pasak R.Kėkštienės, parodoje bus pristatoma „Pieno žvaigždžių“, „Žemaitijos pieno“ ir „Vilkyškių pieninės“, o taip pat „Biovelos“ produkcija. Jokių trikdžių atvežant šiuos produktus į parodą nekilo.

„Jie į Rusiją atvežti kur kas anksčiau, kaip eksporto prekė. Turime visus dokumentus, manau, problemų neturėtų kilti“, – tvirtino R.Kėkštienė.

Parodoje svečiai galės pavalgyti „Bernelių užeigos“ restorane. Taip pat netrūks lietuviškų šakočių, duonos ir obuolių sulčių.

Primename, kad antradienį Rusija uždraudė į šalį įvežti bet kokius pieno produktus iš Lietuvos. Teigiama, kad juos tikrinant rasta įvairių ženklinimo ir kokybės pažeidimų, užterštų produktų. Rusija taip pat grasina sustabdyti lietuviškos mėsos ir žuvies importą, tačiau konkrečių žingsnių dar nesiėmė.

Ar verta dalyvauti šioje parodoje, jei Rusijai esame nereikalingi? Į Maskvą vykstantis buvęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius įsitikinęs, kad dalyvauti tokiose parodose ir pristatyti savo produkciją būtina. Jis tikisi, kad prekybos karas greitai baigsis ir lietuviškas maistas ir toliau bus sėkmingai vežamas į Rusiją. „Į Rusiją išvežame apie trečdalį eksportuojamų maisto produktų. Tai labai didelė rinka, kurios greitai nepakeisime. Turime dirbti, kad sienos mums vėl būtų atidarytos“, – sakė Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.