Konservatorius K.Masiulis siūlo iš viso atšaukti atmintinas dienas

Konservatorius Kęstutis Masiulis

K.Masiulio įsitikinimu, svarstant tokius įstatymo pakeitimus tiesiog veltui gaištamas Seimo laikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
K.Masiulio įsitikinimu, svarstant tokius įstatymo pakeitimus tiesiog veltui gaištamas Seimo laikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:32 AM

K.Masiulio įsitikinimu, svarstant tokius įstatymo pakeitimus tiesiog veltui gaištamas Seimo laikas, o įvairios organizacijos, asociacijos, profesinės bendruomenės sau atmintinas dienas gali minėti ir be atitinkamo įrašo Atmintinų dienų įstatyme.

Parlamentaras įregistravo siūlymą, kuriuo iš viso būtų atšaukiamas Atmintinų dienų įstatymas. „Trūko kantrybė. Seimas nieko daugiau neveikia tik nuolat svarsto Atmintinų dienų įstatymą, kurio visuomenei visai nereikia. Pilietiškos bendruomenės, asociacijos yra pajėgios skelbti svarbias savo profesines, bendruomenių, ligonių, sportines ir kitokias dienas“, - išplatintame pranešime teigia K.Masiulis.

Seime šiuo metu svarstomi siūlymai skelbti atmintinas Lietuvos advokatūros, Vilniaus pagarsinimo, Lietuvos tautinių bendrijų, Klasės susitikimo, Močiučių ir senelių, Lietuvos Respublikos teismų, Lietuvos krepšinio dienas.

Šiuo metu Lietuvoje įteisintos 56 atmintinos dienos. Įstatyme nurodyta, kad atmintina diena - reikšminga diena, susijusi su esminiais Lietuvos valstybingumo kūrimo ir įtvirtinimo faktais ar įvykiais, visuotinių vertybių propagavimu, atminimo kultūros ir gyvosios istorijos išsaugojimu.

Kaip atmintinos minimos tokios dienos kaip Jūros diena ir žvejų diena, Derliaus diena, Lietuvos energetikų diena, Lietuvos socialinių darbuotojų diena, Kūno kultūros ir sporto diena, Statybininkų diena ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.