L.Linkevičius dėl galimo Lietuvos ambasadorių telefoninių pokalbių įrašų pasiklausymo: „Ta tema baigta“

Lietuvos diplomatai - ambasadorius Vengrijoje R.Juška ir ambasadorius Azerbaidžane A.Žurauskas - pateko į skandalą dėl internete paviešintų tariamų jų pokalbių įrašų.

L.Linkevičius: „Ta tema baigta ir neturi jokios prasmės būti tęsiama."<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
L.Linkevičius: „Ta tema baigta ir neturi jokios prasmės būti tęsiama."<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

„Ta tema baigta ir neturi jokios prasmės būti tęsiama, neturi jokios naudos nei valstybės požiūriu, nei apskritai. Neturiu ką daugiau ta tema pasakyti“,- penktadienį po Seimo komiteto posėdžio, kuris vyko už uždarų durų, sakė žurnalistams.

Kalbėdamas apie specializuoto ryšio kokybę, ministras sakė, kad tai reikalauja daugiau investicijų, daugiau dėmesio. „Kai kurios ryšio priemonės yra didesnio patikimumo, kai kurios - mažesnio, vis dėlto tam reikia skirti daugiau dėmesio, resursų. Turiu omenyje ne tik Užsienio reikalų ministeriją, bet ir visas valstybės institucijas, Vyriausybę, parlamentą, Vyriausybės padalinius. Apie tai jau kalbėjome Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete“,- sakė L.Linkevičius.

Ministras akcentavo ne tik materialius resursus, bet ir organizacines priemones. „Tai yra darbo su informacija kultūra. Net ir pokalbis, jei jis yra viešoje erdvėje, turi vykti atsakingai, dar kartą pagalvojant ką galima, ko negalima sakyti, ir rašant dokumentus reikia galvoti, kad kada nors tas dokumentas gali tapti viešas. Čia yra darbo kultūra“,- teigė Lietuvos diplomatijos vadovas L.Linkevičius.

Rugpjūčio pabaigoje prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Vyriausybės teikimą, pasirašė dekretus, kuriais atšaukė Artūrą Žurauską ir Renatą Jušką iš ambasadorių pareigų.

A.Žurauskas nuo rugsėjo 30 dienos atšaukiamas iš Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Azerbaidžano Respublikoje pareigų.

R.Juška nuo rugsėjo 30 dienos atšaukiamas iš Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Vengrijos Respublikoje, Serbijos Respublikai, Bosnijai ir Hercegovinai ir Juodkalnijai, Makedonijos Respublikai pareigų.

Vyriausybei apsisprendus atšaukti ambasadorius Azerbaidžane ir Vengrijoje, Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Audronius Ažubalis ir komiteto nariai Petras Auštrevičius bei Emanuelis Zingeris kreipėsi į komiteto pirmininką Benediktą Juodką prašydami sušaukti neeilinį komiteto posėdį.

Lietuvos diplomatai - ambasadorius Vengrijoje R.Juška ir ambasadorius Azerbaidžane A.Žurauskas - pateko į skandalą dėl internete paviešintų tariamų jų pokalbių įrašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.