Po skandalingos laidos PBK – J.Butkevičienės atsistatydinimas

„Pirmąjį Baltijos kanalą“ (PBK) valdančio holdingo „Baltic Media Alliance“ (BMA) vadovė Lietuvoje Jolanta Butkevičienė traukiasi iš užimamų pareigų. Tokį sprendimą ji priėmė po to, kai PBK parodė melagingą laidą apie Sausio 13-osios įvykius.

J.Butkevičienė atsiprašė už PBK parodytą laidą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
J.Butkevičienė atsiprašė už PBK parodytą laidą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

„Per „Pirmąjį Baltijos kanalą" parodyta laida apie Sausio 13-osios įvykius yra nesuderinama su mano kaip Lietuvos pilietės įsitikinimais ir vertybėmis. Net tai, jog BMA yra tik televizijos kanalų retransliuotojas, neatleidžia nuo moralinės atsakomybės: esu giliai įsitikinusi, kad ši laida yra ne tik klaida, bet ir provokacija prieš Lietuvos valstybę.

Išsiaiškinau visas laidos patekimo į eterį aplinkybes, ir tai, kad nesuveikė BMA eterio kontrolės mechanizmas Latvijoje, yra tiesiog neatleistina.

Sausio 13-osios tragedija išgyvenome visi. Gerbdama atminimą tų, kurie paaukojo savo gyvybes už Lietuvos Nepriklausomybę, gerbdama savo šeimą - tą naktį prie Seimo budėjo ir mano tėtis, ir brolis, vėliau apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu - turiu pareikšti, kad aš, kaip BMA LT vadovė, negaliu toliau vykdyti užimamų pareigų ir atsistatydinu iš BMA LT generalinės direktorės posto", - savo pranešime rašo J.Butkevičienė.

Melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje „Žmogus ir įstatymas“.

Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės „Alfa“ tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

Po tokio akibrokšto vienas iš kabelinės televizijos operatorių „Cgates“ sustabdė Pirmojo Baltijos kanalo retransliavimą.1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina - Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.