Valdančioji Kauno tarybos koalicija žada postų savivaldybėje pergrupavimą

Kadencijos pradžioje, 2011-ųjų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 2:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

Tiesa, tokiam siekiui kategoriškai prieštarauja partijos Tvarka ir teisingumas, turinčios Kauno taryboje 3 narius, frakcijos seniūnė Aušra Ručienė. Ji primena, jog sudarant koaliciją pasirašytos sutarties priede nurodyta, kad ginčytinas postas turi priklausyti „tvarkiečiams“.

ELTA primena: nuo susitarimo pradžios administracijos direktoriaus pavaduotoju Kauno miesto savivaldybės administracijoje dirbo partijos Tvarka ir teisingumas narys Vygaudas Molis. Tačiau, kai kilo skandalas dėl taikos sutartimi savivaldybei tekusios prievolės nedelsiant sumokėti „Kamestos“ bendrovei 12 milijonų litų, prisiminta, jog V. Molis vadovavo darbo grupei, kuri administracijai ir pasiūlė tokį galimą ilgai užsitęsusių ginčų teismuose užbaigimo variantą. Taikos sutartį pasirašė tuometinis administracijos vadovas Antanas Nesteckis.

Prieš keletą mėnesių Kauno miesto tarybos sprendimu, V. Molis buvo atleistas iš einamų, politinio pasitikėjimo lemiamų vieno iš savivaldybės administracijos vadovų pareigų.

Liberalcentristai šiuo metu savo nusiteikimą perimti direktoriaus pavaduotojo postą iš „tvarkiečių“ kaip tik grindžia tuo, jog pastarieji, būdami savivaldybės taryboje trise ir turėdami dar ir vicemero postą, prastai tvarkosi. Todėl kauniečių labui būtini tam tikri pergrupavimai, kad savivaldybės veikla būtų ir stabilesnė, ir miestui naudingesnė.

Konservatorių frakcija (12 narių), pasak jos seniūno Vyginto Gudėno, šią savaitę svarstė liberalcentristų siūlymą. Frakcija neprieštarauja, kad Lietuvos liberalų ir centro sąjungos atstovas užimtų laisvą savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę. Juolab kad pasikeitimai jau vyksta. Tačiau, didžiausios miesto taryboje frakcijos atstovų nuomone, peržiūrėti koalicijos sutarties pirmąjį priedą dar turės ir kitos frakcijos. Tuomet bus galima tartis dėl pakeitimų tame dokumente bei postų perdalinimo.

Galimiems pakeitimams pritaria ir 4 narius miesto taryboje turintys socialdemokratai. Tai naujienų agentūrai ELTA patvirtino Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus vadovė, Seimo narė Orinta Leiputė.

Tačiau gindama savo frakcijos (ir partijos) interesus, miesto politikos naujokė advokatė A. Ručienė viešai pareiškė, kad netrukus jėgų santykis Kauno valdančiojoje koalicijoje pasikeis, nes „tvarkiečių“ frakcija paaugs iki 7 narių.

Savivaldybėje neoficialiai kalbama, jog prie A. Ručienės vadovaujamų politikų miesto taryboje jungsis nepriklausomą bei opozicinę frakciją „Dirbame Kaunui“ dabar sudarantys trys buvę socialdemokratai - iš LSP 2011-ųjų lapkritį pašalintas Artūras Orlauskas bei partiją palikę Gintautas Labanauskas ir Antanina Medviedevienė.

„Kada tiksliai tai įvyks? - naujienų agentūra ELTA paklausė G. Labanausko. Pastarasis netgi pyktelėjo ir klausimą „pakoregavo“, sakydamas, jog klausti reikia ne kada, o ar tai iš viso įvyks. Nes „nuo vienos ponios norų ne viskas priklauso“.

„Mes jau ne vienus metus bendradarbiaujame su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija, bet su ja jungtis bent aš tikrai dabar neketinu. Ir be to galima apsieiti, kai norima sutartinai dirbti Kaunui“, - sakė Eltai G. Labanauskas.

Jeigu vis tik tos „jungtuvės“ įvyktų, prie valdančiosios frakcijos prisišliejusi opozicinė frakcija taip pat inicijuotų Kauno tarybos koalicijos sutarties pakeitimus.

Beje, socialdemokratai koalicijos partneriams dar gali priminti, jog šioje sutartyje nurodyta, kad būtent LSP deleguotas atstovas turėtų vadovauti Kauno miesto savivaldybės administracijai. Bet kai administracijos direktoriumi dirbęs socialdemokratas A. Nesteckis buvo išrinktas į Seimą, direktoriaus kėdę Kauno miesto savivaldybėje užėmė ir dabar tebeužima Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos deleguotas, partijai nepriklausantis teisininkas Dainius Ratkelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.