Seimui bus pateiktas siūlymas atleisti D.Valį

Antradienį Seimui planuojama

Klausimas dėl D.Valio atleidimo įrašytas į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Klausimas dėl D.Valio atleidimo įrašytas į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-14 16:34, atnaujinta 2018-02-21 04:37

Šis klausimas įrašytas į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.

Spalio 1 d. Seimui nepritarus prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitai, parlamentarai pavedė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui parengti nutarimo projektą, Prezidentei D.Grybauskaitei siūlantį atleisti iš pareigų generalinį prokurorą D.Valį. Už tai balsavo 60 Seimo narių, 6 buvo prieš ir 6 susilaikė.

Kaip numato Seimo statutas, Seimas, priėmęs nutarimą nepritarti valstybės institucijos vadovo, kurio paskyrimui reikalingas Seimo pritarimas, pateiktai metinei institucijos veiklos ataskaitai, gali pavesti šią ataskaitą svarsčiusiam komitetui pateikti Seimo nutarimo dėl siūlymo Respublikos Prezidentui atleisti šį valstybės institucijos vadovą iš einamų pareigų projektą.

Sprendimai dėl valstybės institucijų vadovų atleidimo iš einamų pareigų ir dėl siūlymo Prezidentui atleisti valstybės institucijų vadovus iš einamų pareigų priimami slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

Praėjusią savaitę Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius pranešė, kad frakcija surinko parlamentarų parašus dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą (KT). Pasak parlamentaro, jo bus prašoma išaiškinti, ar neseniai valdančiųjų priimtos Seimo statuto nuostatos, kuriomis remiantis šiuo metu yra bandoma atleisti generalinį prokurorą ir politizuoti prokuratūros veiklą, neprieštarauja Konstitucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.