A.Butkevičius nesiaiškins dėl LSDP planų užimti Prezidentūrą

Seimas išbraukė iš antradienio posėdžių darbotvarkės premjero socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus pasiaiškinimą dėl portalo lrytas.lt atskleistos valdančiosios partijos strategijos, kaip laimėti kitais metais vyksiančius prezidento rinkimus.

Premjerui pavyko išsisukti nuo nemalonios procedūros Seime.<br>T. Bauro nuotr.
Premjerui pavyko išsisukti nuo nemalonios procedūros Seime.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 15, 2013, 11:14 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 AM

Klausimus premjerui pateikė konservatorius Mantas Adomėnas. Jis teiravosi, kodėl socialdemokratai galbūt pažeizdami įstatymus prezidento rinkimuose ketina pasinaudoti šiuo metu A.Butkevičiaus užimamomis pareigomis ir taip sutaupyti pinigų, nes premjero darbus ir veiklą būtų pigiau reklamuoti nei kokio nors kito partijos nario. "LSDP Prezidento rinkimų strategijoje rašoma, kad ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus „rinkiminė kampanija būtų pigesnė nei kitų kandidatų. Juk Vyriausybės vadovas sulaukia daug žiniasklaidos dėmesio, o tarnybinė padėtis leidžia daryti įtaką visuomenės nuomonei.“ Ar tai reiškia, kad Jūs planuojate šiurkščiai pažeisti Prezidento rinkimų įstatymo 47 straipsnį? Minėtasis straipsnis nustato, kad bet kam draudžiama naudotis tarnybine padėtimi valstybės ar savivaldybių institucijose ir įstaigose", - klausė Seimo narys. "Rinkimų strategijoje taip pat rašoma, kad „reikia stiprinti ryšius su žiniasklaida, padidinti rašančių įvairiomis temomis bičiulių skaičių, panaudoti regioninę žiniasklaidą“. Prašau atsakyti, kaip konkrečiai, veikdamas kaip ministras pirmininkas, ketinate tai daryti? Ar tai reiškia, kad savo rinkimų kampanijoje planuojate agitacijai naudoti valstybės institucijų disponuojamas viešinimo programų lėšas? Taip pat prašau pateikti kitų metų Vyriausybės kanceliarijos planuojamo viešinimo programų biudžeto projektą bei planuojamas viešinimo veiklas", - prašė M.Adomėnas.

Ministro pirmininko atsakymai į šiuos ir kitus konservatoriaus klausimus buvo įtraukti į antradienio Seimo posėdžių darbotvarkę, tačiau socialdemokratų prašymu tam skirtas laikas iš darbotvarkės ryte buvo išbrauktas. Anot Socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės, šie klausimai nėra niekaip susiję su parlamentine ar Vyriausybės veikla, o lrytas.lt paviešinta partijos rinkimų strategija esą dar net nėra vykdoma.

Anot strategijos, partijai būtų paprasčiau laimėti rinkimus, jei juose kandidatuotų pats A.Butkevičius, nes jis yra populiarus, rinkimų kampanijos metu būtų galima išnaudoti jo įtaką ir užimamas pareigas.

Pats A.Butkevičius sako, kad partijos kandidatas prezidento rinkimuose paaiškės tik kitais metais. Jis neskuba paskelbti, ar pats planuoja dalyvauti rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.