D.Pavalkis: „Mokslą būtina sieti su ekonomika“

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigia, jog verslo investicijos į mokslą Europos Sąjungoje vis dar gerokai atsilieka nuo pasaulinių konkurentų, todėl būtinas didesnis proveržis.

D.Pavalkis konferencijoje pristatys rugsėjo pabaigoje vykusio mokslo ministrų susitikimo išvadas dėl pažangos Europai siekiant tapti Inovacijų sąjunga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Pavalkis konferencijoje pristatys rugsėjo pabaigoje vykusio mokslo ministrų susitikimo išvadas dėl pažangos Europai siekiant tapti Inovacijų sąjunga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-15 12:24, atnaujinta 2018-02-21 04:04

Ministras pabrėžia, jog ypač būtina pasistengti kuriant bendrą Europos mokslinių tyrimų erdvę ir mažinant skirtumus tarp atskirų šalių narių.

"Ekonomistai sutaria, kad mokslas ir inovacijos būtinos siekiant ekonomikos augimo, konkurencingumo ir naujų darbo vietų, kurių reikia Europai. Vienas iš pagrindinių dalykų norint užtikrinti saugią Europos ekonominę ateitį yra išmanus investavimas, dėl šios priežasties itin svarbu skirti laiką, pinigus ir resursus moksliniams tyrimams ir inovacijoms.

Investicijos į mokslą - vienas iš geriausių būdų kurti naujas darbo vietas ir ekonominį augimą. Mokslas tapo nepakeičiama mūsų klestėjimo, mūsų sveikatos, mūsų aplinkos ir mūsų gyvenimo kokybės sąlyga", - Briuselyje vykstančios konferencijos, skirtos kokybiško mokslo kūrimui, atidaryme kalbėjo ministras.

ES Konkurencingumo tarybos susitikime šalių narių mokslo ministrai konstatavo, kad bendras Europos mokslo ir inovacijų kontekstas nėra tolygus. Naujos Europoje įkuriamos įmonės auga daug lėčiau nei JAV ar besivystančiose šalyse, taip pat daug mažiau jų įsilieja į didžiausių pasaulinių kompanijų gretas.

Antradienį Briuselyje prasideda Europos Komisijos Jungtinių tyrimų centro organizuojama konferencija "Mokslo valdysena: kokybiškas mokslas ir jo poveikis". Renginyje ES institucijų, universitetų atstovai, diplomatai ir mokslo politikos ekspertai diskutuos, kaip didinti kokybiško mokslo pridėtinę vertę skatinant efektyvią mokslo valdyseną.

D.Pavalkis konferencijoje pristatys rugsėjo pabaigoje vykusio mokslo ministrų susitikimo išvadas dėl pažangos Europai siekiant tapti Inovacijų sąjunga.

Konferencijai pirmininkaus Europos Komisijos Jungtinių tyrimų centro generalinis direktorius Dominique Ristori, o pabaigos žodį tars už mokslinius tyrimus, inovacijas ir mokslą atsakinga komisarė Maire Geoghegan-Quinn.

Kokybiškas mokslas yra vienas iš pagrindinių ES mokslinių tyrimų ir inovacijų finansavimo programos "Horizontas 2020" prioritetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.