Seniausia lietuvė sulaukė ir prezidentės sveikinimų

Savo 111-ąjį gimtadienį švenčianti šiaulietė Emilija Krištopaitienė sulaukė ne tik miesto valdžios, bet ir Prezidentūros dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-10-15 15:40, atnaujinta 2018-02-21 03:49

Vyriausiai Lietuvos gyventojai skirtas gėles, dėžutę saldainių ir nuoširdžiausius prezidentės Dalios Grybauskaitės linkėjimus antradienį perdavė į Šiaulius atvykusi Prezidentūros atstovė.

Savo amžių dokumentais patvirtinti galinčios E.Krištopaitienės ilgaamžiškumo rekordas neseniai buvo užfiksuotas Lietuvos rekordų knygoje.

Senolei geros sveikatos palinkėjęs Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas E.Krištopaitienei dovanojo puokštę gėlių, voką su 500 litų ir ilgaamžiškumą bei stiprybę simbolizuojančio ąžuolo paveikslą.

Šiaulių „Sodros“ darbuotojos ilgaamžei dovanojo vilnonį pledą.

Jos pasveikinti susirinkusius artimuosius E.Krištopaitienė pasitiko gerai nusiteikusi ir visiems dėkojo už dovanas bei gražius palinkėjimus.

Kas vyksta kambaryje, prieš devynerius metus regėjimą praradusiai ilgaamžei pakaitomis pasakojo prie jos palinkusios duktė ir anūkė.

3 dukterų, 7 anūkų, 15 proanūkių ir 2 proproanūkių susilaukusi E.Krištopaitienė gimė turtingo ūkininko šeimoje ir augo su aštuoniais jaunesniais broliais ir seserimis.

Tekėti neskubėjusi Emilija „taip“ ištarė tik septintam pirštis atvykusiam jaunikiui Petrui.

Sunkiai savo 18 hektarų ūkyje dirbusi, o po to kolūkyje triūsusi E.Krištopaitienė laisvalaikiu megzdavo ir verpdavo.

Prieš 43 metus savo vyrą palaidojusi E.Krištopaitienė tik po ilgų įkalbinėjimų persikraustė gyventi pas savo dukrą Valę Vasauskienę. Prižiūrėti senolę padeda ir anūkė Irena Berežniakienė.

Ir anksčiau jokių dietų nesilaikiusi E.Krištopaitienė dabar taip pat neatsisako paskanauti jos taip mėgstamų lašinių, silkės, kiaušinių. Ilgaamžė niekada nemėgo košių.

Laiką E.Krištopaitienė leidžia poteriaudama ir klausydamasi radijo. Senolę domina ir žinios, ir muzika. Ilgaamžė ypač mėgsta klausytis sveikinimų koncertų.

Jos pasveikinti atėjusius žmones su šypsena pasitikusi ir visiems padėkojusi E.Krištopaitienė neatsisakė pasiūlytos taurės šampano.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena devyni 100 metų slenkstį peržengę žmonės. Dar penki šiauliečiai šimto metų jubiliejaus turėtų sulaukti šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.