Per paslaptingą įmonę „Diena Media News“ finansuoja rusai?

Bankrutavusiam „Snorui“ daugiau kaip 30 mln. Lt skolinga bankrutavusi spaustuvė „Diena Media Print“ spausdina taip pat su bankrutavusiu Ūkio banku susijusios, milijoninius nuostolius patyrusios žiniasklaidos grupės „Diena Media News“ leidinius, o šių bankų administratoriai šaltai stebi, kaip į „juodąją skylę“ mėtomi kreditorių pinigai.

Ar V.Romanovas bando atgauti savo pozicijas Lietuvoje?<br>P.Mantauto nuotr.
Ar V.Romanovas bando atgauti savo pozicijas Lietuvoje?<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-16 21:28, atnaujinta 2018-02-21 02:37

Neoficialiomis žiniomis, kreditorių sąskaita verslą plėtoja paslaptinga įmonė, galimai susijusi su Rusijos interesais.

„Lietuvos rytas“ rašė, kaip pažeidžiant Ūkio banko ir „Snoro“ banko kreditorių interesus, bankrutavusiai įmonei „Diena Media Print“ priklausančioje spaustuvėje Klaipėdoje spausdinami „Diena Media News“ kompanijai priklausantys leidiniai.

„Diena Media Print“ bankrutavo jau prieš 4 metus, prieš tai paėmusi 10 mln. eurų (apie 34,5 mln. litų) paskolą iš „Snoro“ banko. „Diena Media Print“ buvo antrinė žiniasklaidos priemones valdžiusios bendrovės „Hermis Capital“ įmonė, „Hermis Capital“ buvo paskolos garantas.

Tačiau „Hermis Capital“ ėmėsi neteisėtų veiksmų, siekiant išsisukti nuo skolos, dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vėliau leidinius „Kauno diena“, „Klaipėda“ ir „Vilniaus diena“ įsigijo su Vladimiro Romanovo verslo kompanija „Ūkio banko investicinė grupė“ (ŪBIG) susijusi įmonė „Baltic Media Holding“. Po staigaus V.Romanovo verslo imperijos žlugimo paaiškėjo, kad žiniasklaidos grupę „Diena Media News“ valdanti įmonė „Baltic Media Holding“ Ūkio bankui buvo skolinga 22,763 mln. litų.

Šiuo metu „Baltic Media Holding“ įmonę, o kartu ir per 50 proc. „Diena Media News“ akcijų, yra įsigiję verslininkai Nerijus Gasparavičius ir Ovidijus Lukošius. Jie per teismus aiškinasi santykius su kita šios žiniasklaidos grupės akcininke Angele Dementavičiūte.

Vidinių nesutarimų draskoma žiniasklaidos grupė vien tik pernai patyrė 14,1 mln. Lt nuostolių, jau kuris laikas darbuotojams vėluoja atlyginimai.

Tokiu atveju sunku patikėti „Snoro“ bankroto administratoriaus Neilo Cooperio tikinimu, esą šiam bankui skolinga spaustuvė galės greičiau atlyginti kreditoriams, jei spausdins per visus šonus braškančios žiniasklaidos grupės leidinius.

Dar didesnį akibrokštą pateikė areštuotos spaustuvės veiklą kontroliuojantis Aurimas Valaitis. Jis pripažino, kad bankrutavusi Klaipėdos spaustuvė spausdina „Diena Media News“ leidinius, tačiau vykdo ne šios, o kitos įmonės užsakymą. Kokios – nenorėjo atskleisti.

„Tai komercinė paslaptis. Ar toji įmonė susijusi su „Diena Media News“, nežinau“, – atsakė A.Valaitis.

Nekalbus buvo ir „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys, pakartojęs, kad informacija apie įmonę tarpininkę yra komercinė paslaptis.

Portalo lrytas.lt žiniomis, paslaptingoji įmonė per tarpininkus susijusi su į Rusiją pasitraukusiu V.Romanovu. Jis esą tokiu būdu bando vėl perimti „Diena Media News“ į savo rankas.

Teigiama, kad paslaptingoji įmonė gali būti susijusi su Rusijos interesais ir siekia daryti įtaką Lietuvos visuomenei per žiniasklaidą.

„Diena Media News“ generalinis direktorius L.Genys griežtai paneigė tokią informaciją. Jis sakė neturintis žinių, kad užsakymus bankrutavusiai spaustuvei teikianti įmonė turėtų ką nors bendro su V.Romanovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.