Po trejų metų studentams bus pasiūlyta 40 bendrų Lietuvos ir užsienio universitetų programų

Po trejų metų, 2016-aisiais,

D.Pavalkis prabilo apie studijų programų didinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
D.Pavalkis prabilo apie studijų programų didinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:13 AM

Tai būtų triskart daugiau tokių jungtinių programų nei šiemet, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Programų didinimas numatytas Aukštojo mokslo tarptautiškumo skatinimo veiksmų plane, kurį patvirtino švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Veiksmų plane įtvirtintos nuostatos didinti studijų Lietuvos aukštosiose mokyklose tarptautiškumą, remti Lietuvos bei užsienio studentų ir dėstytojų mainus, stiprinti lituanistikos centrų užsienyje veiklą.

Į Lietuvą siekiama pritraukti studentus iš ES nepriklausančių posovietinės erdvės valstybių, taip pat iš sparčiai besivystančių Azijos šalių.

Anot pranešimo, tam gerinamos teisinės sąlygos, taikoma vieninga Europos kreditų perkėlimo ir kaupimo sistema (ECTS), teikiamos stipendijos trečiųjų šalių piliečiams, vykdoma tarptautinė informacijos apie Lietuvos aukštąjį mokslą sklaida.

Praėjusiais mokslo metais Lietuvos aukštosiose mokyklose laipsnį suteikiančias studijų programose studijavo 3,7 tūkst. studentų iš 92 šalių.

Šiuo metu pasaulyje, daugiausia Europoje, yra apie 40 lituanistikos centrų, kuriuose per 100 humanitarų dėsto ir tiria lietuvių kalbą bei kultūrą. Apytikriais skaičiavimais, lituanistiką užsienyje šiuo metu studijuoja per 600 studentų, daugiausia Lenkijoje, Čekijoje ir Vokietijoje.

„Remsime lituanistikos centrų bendradarbiavimą su mokslo ir studijų institucijomis Lietuvoje. Lituanistikos centrai turi tapti ne vien akademinėmis lietuvių kalbos studijų vietomis, bet ir prisidėtų prie lietuvių kultūros, istorijos pažinimo ir Lietuvos įvaizdžio užsienyje kūrimo“, - sako D.Pavalkis.

Aukštojo mokslo tarptautiškumo skatinimo veiksmų plane numatyta parama lietuvių kilmės užsieniečiams sudarant jiems palankias sąlygas studijuoti Lietuvoje. Praėjusiais metais Lietuvos aukštųjų mokyklų valstybės finansuojamuose vietose studijavo per 100 užsienio lietuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.