Seimo pirmininkė dėl VAE vėl nori atsiklausti gyventojų

Apgailestauja, kad premjeras pakeitė nuomonę

L.Graužinienė tiki, kad reikia vėl atsiklausti gyventojų.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
L.Graužinienė tiki, kad reikia vėl atsiklausti gyventojų.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 9:27 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:24 AM

Patariamajame referendume pernai gyventojai nepritarė elektrinės statybai, bet naujoji Vyriausybė nusprendė tęsti derybas su Latvija ir Estija dėl projekto įgyvendinimo.

„Kai turėsime dėl konkretaus projekto konkrečius skaičiavimus, labai aiškiai pasakysime žmonėms, ir galbūt dar vienokia ar kitokia forma paprašysime išreikšti savo nuomonę, nebūtinai galbūt ir referendumu, galima padaryti labai didelės apimties apklausą“, - Žinių radijui sakė Darbo partijos deleguota parlamento vadovė.

Atominės elektrinės projekto perspektyvas trečiadienį aptars Vyriausybė, kitą savaitę šiuo klausimu bus rengiama diskusija Seime.

Apgailestauja, kad premjeras pakeitė nuomonę

Seimo pirmininkė L.Graužinienė sako apgailestaujanti, kad premjeras Algirdas Butkevičius, jos teigimu, pakeitė nuomonę dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio. 

„Aš manau, kad negali (generalinis prokuroras dirbti), ir gaila, kad premjeras vėl pakeitė nuomonę, nes jis visada laikėsi tos pačios pozicijos. Galvoju, kad galbūt įtakos premjerui daro ir prezidentės laikysena“, - Žinių radijui trečiadienį sakė Darbo partijos deleguota parlamento vadovė. 

Ji tikino, kad Darbo partijos nepasitikėjimas prokuroru susijęs ne su vadinamosios „juodosios buhalterijos“ byla, bet su pačių prokurorų kritika sistemai. 

Seimas antradienį po pateikimo pritarė projektui, kuriuo siūloma prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti generalinį prokurorą. 

Projektą parėmė Darbo partijos, Liberalų sąjūdžio, partijos „Tvarka ir teisingumas“, „Drąsos kelio“ partijos frakcijų nariai, pusė Socialdemokratų frakcijos narių. Toliau projektą svarstys Seimo komitetai. 

Prieš balsavimą socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pareiškė, kad generalinis prokuroras turėtų likti pareigose. 

„Aš manau, kad šitas prokuroras padarė tam tikras išvadas ir jisai tikrai turėtų toliau likti savo darbe“, - LRT radijui sakė A.Butkevičius. 

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Prezidentė tvirtai remia D.Valį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.