Vėl sriautai

Paprastai stengiuosi nereaguoti, kai mane šmeižia, juodina, žemina, nes apeliavimai į teisingumą, tiesą ir panašius kai kurių pajuokiamus dalykus šių dienų Lietuvoje retai kada būna vaisingi.

V.Landsbergis: "Apeliavimai į teisingumą, tiesą ir panašius kai kurių pajuokiamus dalykus šių dienų Lietuvoje retai kada būna vaisingi".<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Landsbergis: "Apeliavimai į teisingumą, tiesą ir panašius kai kurių pajuokiamus dalykus šių dienų Lietuvoje retai kada būna vaisingi".<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Landsbergis

Oct 16, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 AM

Tačiau turėjau bylą dėl savo mirusio tėvo garbės ir orumo, kurią galų gale, po devynerių metų teisinės kovos, laimėjau. Ne vienas dar manęs, jog tai beviltiška, pasveikino – buvo verta, tartum ir pavyzdys.

Dabar ponia Rūta Janutienė atsainiai numeta neva aš ten gynęs savo garbę ir orumą (lrytas.lt, 2013-10-16) ir tuo būdu „Durnių laivą" padaręs bestseleriu. Padėtis kitokia. Vartotojai mėgsta purvą, dėl to perka, o toje knygoje bemaž kiekviename puslapy – ligoto ir kerštingo žmogaus pilamas purvas. Iš to ir iškrypę „bestseleriai". Aš tame – pagrindinis neapykantos objektas, puslapių puslapiai, bet į teisingumą kreipiausi ne dėl savęs, o gindamas tėvą.

Žurnalistės tema platesnė, silpnai dengianti jos pačios neapykantas tam ar kitam asmeniui. Tai PBK istorija. Pastebėjusi, jog esame veikiami daugybės "rusiškų pramogų bei tiesioginio smegenų plovimo kanalų", ji čia pat nemano, jog visa ta veikla turi tyčinį ardomąjį tikslą. Tiesiog netyčia ardo, arba net neardo, o telkia. Juodas beribis ir tyčia provokuojantis melas – taipgi "informacija". Kiekvienas jau praplautas arba grynuolis turi teisę manyti ir taip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.