Vilniečiai už švarą mokės daugiau?

Vicemeras Jonas Pinskus jau ankstesnio savivaldybės tarybos posėdžio metu perspėjo, jog atidėlioti negalima, nes sostinė uždus nuo šiukšlių, o pats VAATC skęsta skolose.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 16, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:04 AM

Vicemeras Jonas Pinskus jau ankstesnio savivaldybės tarybos posėdžio metu perspėjo, jog atidėlioti negalima, nes sostinė uždus nuo šiukšlių, o pats VAATC skęsta skolose.

Reikalavimą didinti vartų mokestį Vilniaus savivaldybė svarsto jau ne pirmą kartą. Anksčiau mokestį buvo siūloma didinti net iki 161,09 Lt už toną (be PVM). Miesto taryba siūlymui tuomet nepritarė.

Opozicijos atstovas, konservatorius Vidas Urbonavičius retoriškai klausė: „Jeigu VAATC turi vidinių rezervų, bet nesugeba rasti galimybių nedidinti vartų mokesčio ar nors neužkrauti jo ant gyventojų pečių, gal verta keisti vadovus?“

Meras Artūras Zuokas mielai pritarė savo vienam aktyviausių oponentų: „Iš tiesų, reikia daug ką keisti komunalinių atliekų išvežimo įmonėje – vadovą ir kai kuriuos darbuotojus.“

VAATC veiklą prižiūri vicemeras J.Pinskus.

A.Zuokas siūlė sumažinti sąvartyno vartų mokestį iki 130 Lt už toną (be PVM). Po ilgų diskusijų nutarta apsispręsti, ar tenkinti VAATC prašymą didinti vartų mokestį, o tik vėliau nustatyti naujas šiukšlių išvežimo kainas gyventojams.

Komunalinių paslaugų įmonės, kurios negalėjo padidinti sąskaitų gyventojams, padavė Vilniaus savivaldybę į teismą – šiuo metu teisme svarstomas bendras 5 mln. Lt ieškinys.

Kadangi dabar buvo pasiūlyta gerokai smarkiau kilstelėti „vartų mokestį“, tai gali reikšti tik viena – Vilniaus savivaldybės būtų laukę dar didesni ieškiniai, o gyventojų – gerokai didesni mokesčiai už atliekų išvežimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.