„Drąsos kelias“ norėjo prisipirkti N.Venckienės knygų už valstybės lėšas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK)

Šiemet „Drąsos kelio“ partija šiemet yra gavusi 973 tūkst. 224 litus valstybės dotacijų.<br>M.Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Šiemet „Drąsos kelio“ partija šiemet yra gavusi 973 tūkst. 224 litus valstybės dotacijų.<br>M.Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:58 AM

„Įstatyme išvardyta, kam gali būti valstybės dotacijos skiriamos. Artimiausias iš tų punktų yra trumpalaikio ir ilgalaikio turto įsigijimas. Bet kaip mes iš žodinio paklausimo suprantame, kad tai (knygos. - Red.) būtų ne tiek turtui naudojama, bet įsigyjama, kad jos būtų išdalijamos. Išeina reprezentacinės išlaidos. Kadangi kaip naudojamos valstybės dotacijos, tikrina Valstybės kontrolė, manome, kad būtų tikslingiausia, kad ji atsakytų į tą klausimą“, - savo sprendimą paaiškino VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

VRK narė Irena Malinauskienė klausė komisijos, ar „Drąsos kelias“ galėtų iš partijai skirtų valstybės biudžetų lėšų įsigyti N.Venckienės knygų ir jas dalyti partijos nariams, kitiems asmenims.

Per Rinkimų komisijos posėdį ketvirtadienį I.Malinauskienė sakė, kad knygos būtų perkamos už savikainą iš leidyklos. Vieno leidinio savikaina - 20 litų, kito - 5 litai. Kadangi partijai esą priklauso apie 1 tūkst. narių, norima įsigyti 2 tūkst. egzempliorių. Tam reikėtų apie 25-30 tūkst. litų.

N.Venckienė yra išleidusi dvi knygas - „Lietuva ant bedugnės krašto“ ir „Drąsiaus viltis - išgelbėti mergaitę“. Jos parduodamos knygynuose, spaudos kioskuose.

Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo įstatymas numato, kad valstybės biudžeto asignavimai gali būti naudojami politinei kampanijai finansuoti, rinkimų užstatui, ilgalaikiam ir trumpalaikiam turtui įsigyti, atsiskaityti su darbuotojais, mokesčiams, paslaugų teikimo išlaidoms, skoloms apmokėti.

Šiemet „Drąsos kelio“ partija šiemet yra gavusi 973 tūkst. 224 litus valstybės dotacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.