Iš Šiaulių arenos projektą pardavusios bendrovės siekiama atgauti 1,2 mln. litų

Šiaulių apygardos prokuratūros

Nustatyta, kad šiemet balandžio mėnesį Lietuvos statybos bendrovė sudarė sutartį dėl projekto pirkimo ir pardavimo, autorinių teisių ir turtinių teisių perleidimo už 1,2 mln. litų.<br>G.Šiupario nuotrauka iš archyvo
Nustatyta, kad šiemet balandžio mėnesį Lietuvos statybos bendrovė sudarė sutartį dėl projekto pirkimo ir pardavimo, autorinių teisių ir turtinių teisių perleidimo už 1,2 mln. litų.<br>G.Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-17 16:57, atnaujinta 2018-02-21 02:06

Pasak Šiaulių apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorės Aušros Jovaišaitės, viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad Šiaulių miesto savivaldybei priklausantis Šiaulių arenos projektas parduotas Ukrainos statybos bendrovei ir pagal jį bus statomi kompleksai 2015 metų Europos krepšinio čempionatui Ukrainos miestuose, buvo pradėtas tyrimas dėl galimai pažeisto viešojo intereso.

Nustatyta, kad šiemet balandžio mėnesį Lietuvos statybos bendrovė sudarė sutartį dėl projekto pirkimo ir pardavimo, autorinių teisių ir turtinių teisių perleidimo už 1,2 mln. litų.

Pasak Šiaulių apygardos prokuratūros pranešimo, šia sutartimi buvo parduota visa techninio projekto ir darbo projekto dokumentacija. Prokurorės įsitikinimu, Panevėžio statybų bendrovė neteisėtai pardavė svetimą turtą be savininko, Šiaulių miesto savivaldybės, leidimo Ukrainos statybos bendrovei bei neturėdama tam teisės perdavė autorių turtines teises į kūrinį, kurių neturėjo teisės perduoti ir tokiu būdu pažeidė Šiaulių miesto savivaldybės teises ir teisėtus interesus.

Šiaulių miesto savivaldybė net nebuvo informuota apie Šiaulių miesto Aukštabalio multifunkcinio komplekso statybos techninio projekto perdavimą kitiems asmenims, taip pat ji nebuvo informuota apie bet kokius ketinimus parduoti techninio projekto dokumentaciją.

Prokurorams nustačius, kad viešasis interesas buvo pažeistas savivaldybei priklausantį turtą perdavus nesilaikant teisės aktų nuostatų ir tai turi esminę reikšmę visuomenės teisėms bei teisėtiems interesams buvo kreiptasi į teismą, prašant atlyginti savivaldybei neteisėtais veiksmais padarytą 1,2 mln. litų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.