Kaune – spontaniškas žuvusių bosnių sirgalių pagerbimas

Ketvirtadienį po pietų Laisvės alėja ėję žmonės regėjo neįprastą vaizdą. Prie užkonservuoto fontano tyliai būriavosi Bosnijos ir Hercegovinos simboliais pasipuošę žmonės, jie dėjo gėles, tyliai meldėsi.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 17, 2013, 4:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:06 AM

Beveik dvi dešimtys iš Švedijos į Kauną atvykusių bei šį vakarą išskrendančių bosnių spontaniškai nutarė pagerbti Lenkijoje tragiškai žuvusių savo tautiečių atminimą.

„Iki šiol buvome labai laimingi, mūsų šalies rinktinė pirmą kartą iškovojo kelialapį į pasaulio futbolo čempionatą. Šiandien mus visus šokiravo žinia, kad Lenkijoje žuvo trys namo vykę mūsų tautiečiai, su kuriais Kauno stadione kartu palaikėme rinktinę. Susirinkome norėdami pagerbti šių vaikinų atminimą ir pareikšti paramą jų artimiesiems“, - lrytas.lt žurnalistui sakė bosnis Edinas Bairičius.

Lrytas.lt skelbė, kad Lenkijoje per avariją žuvo trys Bosnijos ir Hercegovinos futbolo sirgaliai. Pastarieji per Lenkiją keliavo į namus iš Kauno, kur antradienį stebėjo savo ekipos rungtynes su Lietuvos rinktine. Avarija įvyko Lomžos mieste.

Per ją trys automobilyje buvę asmenys žuvo, o vienas buvo sužeistas. Jo gyvybei pavojus negresia. Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad žuvę vyrai yra 23, 25 ir 27 metų amžiaus. Sužeistasis – 26-erių.

Iš pasirodžiusių fotografijų matyti, kad avarija buvo labai rimta – automobilis sudarkytas.

Kaune sutikti bosniai lrytas.lt žurnalistui minėjo, jog vienas žuvusiųjų tragedijos išvakarėse davė interviu Bosnijos valstybinės televizijos žurnalistams.

„Jis ragino visus bosnius vairuoti labai atidžiai, nes kelių būklė Lietuvoje ir Lenkijoje tiesiog tragiška. Jis griežtai pasisakė prieš alkoholio vartojimą, o juo labiau – vairavimą išgėrus“, - sakė velionių atminimą pagerbę bosniai.

Antradienį Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė 1:0 nugalėjo Lietuvos rinktinę ir iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą. Bosnijai ir Hercegovinai šis įvykis – istorinis. Bosniai nuo nepriklausomybės nėra niekada patekę į pasaulio čempionatą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.