Tautininką J.Panką užrūstino į jo gretas besiveržiantis A.Paleckis

Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka apstulbo sužinojęs, kad tokios pačios veiklos kaip ir jis ėmėsi Socialistinio liaudies fronto (SLF) vadas Algirdas Paleckis. Jis pasiskelbė esantis referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams šalininkas ir ėmėsi rinkti parašus.

J.Panka yra vienas referendumo prieš žemės pardavimą užsieniečiams aktyvių rėmėjų.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Panka yra vienas referendumo prieš žemės pardavimą užsieniečiams aktyvių rėmėjų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 17, 2013, 8:06 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:32 AM

J.Panka tai pavadino iš Kremliaus diriguojama provokacija, siekiant Lietuvos patriotų akyse sudergti referendumo idėją, kurią uoliai remia J.Pankos tautininkai.

„Tautininkų sąjunga, viena pirmųjų prisidėjusi prie „Referendumo iniciatyvinės grupės“ kūrimo ir veiklos, atsakingai pareiškia, kad Socialistinio liaudies fronto veikėjų nėra nei tarp iniciatyvinės grupės narių, nei tarp Referendumo organizavimo koordinatorių. Jie nėra nei įpareigoti, nei kaip nors turintys moralinę teisę dalyti referendumo lapus ar dėtis Referendumo iniciatyvos dalyviais.

Šios grupelės vadeiva, vieno didžiausių Lietuvos išdavikų vaikaitis A.Paleckis prieš dešimt metų aktyviai dalyvavo Lietuvos piliečių akių dūmimo kampanijoje, agituodamas už Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą. Tauta, apkvailinta ir papirkta pigiais skalbimo milteliais ir alumi, nubalsavo už tokias stojimo į Europos Sąjungą sąlygas, dėl kurių dabar iškilo pavojus mūsų žemei. Todėl mes manome, kad nelabai svarbu, kiek parašų jis surinks, bet savo dėmės taip lengvai nenusiplaus.

Tautininkų sąjunga niekada ir jokiomis formomis nebendradarbiaus su marginalais, niekinančiais mūsų brolių ir sesės, žuvusių 1991 metų sausio 13 dieną Vilniuje prie televizijos bokšto, atminimą ir šlovinančiais okupacinį totalitarinį režimą“, – skelbiama LTJS pareiškime.

Portalui lrytas.lt J.Panka tvirtino esąs įsitikinęs, kad A.Paleckis vykdo svetimos šalies užsakymą, rengia provokaciją prieš referendumą.

„Viskas čia aišku. Kaip atsitiko, kad A.Paleckis tariamai remia patriotinį referendumą? Juk 2004 m. jis aktyviai agitavo už Europos Sąjungą? Jo nesimatė, kai prieš dvejus metus patriotinės jėgos ėmė telktis prieš žemės pardavimą užsieniečiams. O dabar išlindo. Tai aiški provokacija“, – piktinosi J.Panka.

Jis tvirtino, kad LTJS į judėjimą už referendumą prieš žemės pardavimą užsieniečiams aktyviai įsijungė šių metų pavasarį.

Iš J.Pankos pozicijos galima suprasti, kad „komunistinėms lervoms“ dešiniųjų patriotų gretose – ne vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.