A.Pabedinskienė: „Konstruktyvi kritika duoda švieslentę dirbti toliau“

Socialinės apsaugos ir darbo

Ministrė parlamento vadovės kritiką vadina konstruktyvia, o ministerijos darbą vertina gerai.<br>S.Umbraso nuotr.
Ministrė parlamento vadovės kritiką vadina konstruktyvia, o ministerijos darbą vertina gerai.<br>S.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:20 AM

Ministrė parlamento vadovės kritiką vadina konstruktyvia, o ministerijos darbą vertina gerai.

„Konstruktyvi kritika vienu ar kitu klausimu duoda švieslentę dirbti toliau“, - parlamento vadovės išsakytas abejones dėl jos veiklos BNS komentavo A.Pabedinskienė.

„Tos pastabos, kurios buvo išsakytos, į jas atsižvelgta, galbūt paaiškinta plačiau gerbiamai pirmininkei ir komandai. Galbūt viešoj erdvėj labai trūksta tos informacijos, mes lyg ir dirbam, ir kažko galbūt nepasakom. Aš manau, kad procesas vyksta normaliai, ministerija dirba, darbuotojai dirba, rengiame teisės aktų projektus, dalyvaujame renginiuose, pirmininkavimo ir visuose kituose, viskas gerai“, - sakė ministrė.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Darbo partija klibina savo deleguotų ministrų kėdes, o Seimo pirmininkė ir laikinoji Darbo partijos pirmininkė L.Graužinienė šią savaitę žurnalistams patvirtino, jog daugiausiai abejonių jai kyla dėl socialinių reikalų ir darbo ministrės A.Pabedinskienės bei švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio darbų.

Seimo pirmininkė buvo prašiusi iki trečiadienio trijų ministrų, A.Pabedinskienės, D.Pavalkio ir žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos, pateikti medžiagą apie savo veiklą. Vėliau žurnalistams ji įvardino, jog po telefoninio pokalbio su žemės ūkio ministru dėl jo darbo pretenzijų neturinti.

Tačiau tuo pačiu ji tvirtino, kad ministrų likimo postuose klausimas dar nesvarstomas, nes bus siekiama jiems padėti tvarkantis su problemomis sektoriuje.

„Tai ilgalaikis procesas, tikrai trijų dienų neužtenka, kad susipažintume. Susipažinau su medžiaga, dabar informuosiu partijos valdybą, jau matau, kad reikia susikviesti visą komandą, nes politinio pasitikėjimo ne tik ministrai, bet ir viceministrai, tiesiog reikia pilnesnio vaizdo. Tie sprendimai, manau, nebus greiti, manau, kad gali labai ramiai ministrai dirbti, kadangi dabar daug pirmininkavimo renginių, mes netrukdysime“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė „darbiečių“ ministrams priekaištų neturįs. Taip pat sako ir Prezidentūra. Naujienų portalui 15min.lt Prezidentūros atstovai teigė, kad ministrams A.Pabedinskienei ir D.Pavalkiui D.Grybauskaitė priekaištų kol kas neturi.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę į socialinės apsaugos ir darbo ministres, V.Jukną į žemės ūkio ministrus, D.Pavalkį į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį į kultūros ministrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.