Gatvių apšvietimo tinklų darbuotojai liejo apmaudą dėl atlyginimų

Penktadienį prie Vilniaus miesto savivaldybės piketavo Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų darbuotojai, kuriems atlyginimai vėluoja jau du mėnesius.

Piketavo Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų darbuotojai, kuriems atlyginimai vėluoja jau du mėnesius.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Piketavo Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų darbuotojai, kuriems atlyginimai vėluoja jau du mėnesius.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:25 AM

Prie Vilniaus miesto savivaldybės pareikšti protestą susirinko iki dvidešimties žmonių. Jie buvo apsirengę ryškiomis raudonomis striukėmis.

Protestuotojai reiškė nepasitenkinimą du mėnesius vėluojančiais atlyginimais. Jiems iki šiol nesumokėta už 2013 m. panaudotas atostogas.

Vyrai laikė plakatus su užrašais "Grąžinkite mums uždirbtą atlyginimą", "Grąžinkite skolą gatvių apšvietimui","Keturios darbo dienos, penkta - badas".

Darbuotojų interesus ginančios profesinės sąjungos pažymi, kad taip yra pažeidžiamos Darbo kodekso nuostatos. Darbo užmokestis už kasmetines atostogas turi būti mokamas ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas iki kasmetinių atostogų pradžios, be to, kai dėl darbdavio kaltės pavėluotai išmokamas darbo užmokestis ar kitos su darbo santykiais susijusios išmokos, kartu su jais darbuotojui turi būti išmokami delspinigiai.

Bendrovėje sklando gandai, kad ją esą ruošiamasi privatizuoti, tačiau ši informacija nei patvirtinama, nei paneigiama.

Darbo kodekse numatyta, jog darbdavys privalo reguliariai, ne rečiau kaip kartą per metus, informuoti darbuotojų atstovus apie dabartinę ir būsimą įmonės (struktūrinio padalinio) veiklą, ekonominę padėtį bei darbo santykių būklę ir konsultuotis su jais.

Šioje bendrovėje veikiančios profesinės sąjungos "Solidarumas" nariai ir juos palaikanti Lietuvos profesinė sąjunga "Solidarumas" bei Vilniaus profesinės sąjunga "Solidarumas", reikalauja tinkamai ir laiku organizuoti darbuotojų informavimo ir konsultavimo procedūras.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, iš viso Vilniuje yra apie 42 tūkstančius šviestuvų. Infrastruktūra nusidėvėjusi net 86 proc., likęs tarnavimo laikotarpis - iki 3 metų.

Vilniaus miesto savivaldybės konkurse "Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacija ir eksploatavimas" pasiūlymus pateikė penkios tarptautinės kompanijos.

Įvertinus kvalifikaciją, toliau dalyvauti konkurenciniame dialoge pakviesti trys kandidatai, kurių pagrindiniai partneriai yra "SA Citelum" (Prancūzija), "STRABAG AG" (Austrija) ir "Gemmo S.p.A." (Italija). Kompanijos yra patyrusios gatvių apšvietimo operatorės Europoje ir pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.