Nuteistieji savo pinigus dovanojo kūdikių namams

Penktadienį Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namų globotiniai sulaukė neįprastų svečių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 18, 2013, 7:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:13 AM

Mažylius aplankė ir jiems dovanų atnešė Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniai bei juos lydėję šios įstaigos darbuotojai.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracijos iniciatyvą – paremti kūdikių namų gyventojus – palaikę tardymo izoliatoriaus Ūkio aptarnavimo nuteistieji paaukojo dalį savo pačių uždirbtų pinigų.

25 labdaringoje akcijoje dalyvauti nusprendę kaliniai paaukojo kiek galėjo: kas – po dešimt, o kas – ir po šimtą litų.

Pinigų paaukojus ir Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojams, susidarė gan solidi 1,4 tūkst. litų suma.

Už šiuos pinigus buvo nupirkta kūdikių namams reikalingiausių prekių – sauskelnių ir higienos priemonių.

Į svečius su šiomis dovanomis susiruošę kaliniai nusprendė, kad mažylius reikėtų pradžiuginti ir ledinukais. Jų svečiai vaikams atnešė net tris dėžes.

Žvilgsniai krypo į dovanų krūvą

Dovanas atnešusius kalinius ir tardymo izoliatoriaus darbuotojus pasitikusi Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė papasakojo, kaip ir kokie vaikai pas juos patenka, akcentavo, kad atsakomybės jausmą turi turėti ne tik moterys, bet ir vyrai.

Į salę atvesti mažyliai iškart akis įsmeigė į dovanų krūvą. Kad vaikų dėmesys nebūtų prikaustytas tik prie dovanų, kūdikių namų darbuotojos dar prieš atvedant mažylius apdairiai paslėpė dėžes su ledinukais.

Saldainiais vaikai buvo apdalyti, kai į salę susirinkusiems svečiams padainavo dvi dainas.

Ne mažiau už saldainius vaikams džiaugsmo suteikė ir svečių dėmesys. Kūdikių namų globotiniai noriai kabinosi svečiams į rankas ir nusivedę juos aprodė savo namus.

Pradžiugino vaikų šypsenos

Nuo jo rankų nulipti nenorintį mažylį laikęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus Ūkio aptarnavimo būryje bausmę atliekantis Aidas Ruginis sakė pats turįs penkerių metų dukrelę ir laukiąs, kada galės su ja susitikti. Vyriškis džiaugėsi, kad jų dovanos likimo nuskriaustiems vaikams pakėlė nuotaiką.

„Gera matyti šių vaikų šypsenas“, – sakė ir pats savo įnašu prie to prisidėjęs A.Ruginis.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Darius Gaidamavičius sakė, kad tokia akcija yra puiki priemonė integracijai į visuomenę rengiamiems nuteistiesiems.

„Kūdikių namuose augantys vaikai yra bene pažeidžiamiausia visuomenės grupė – mažyliai patys savimi negali pasirūpinti ir yra priklausomi nuo kitų.

Todėl paskelbus apie tokią akciją dauguma nuteistųjų ją palaikė – pinigų labdarai paaukojo 25 iš 34 Ūkio aptarnavimo būryje bausmę atliekančių nuteistųjų“, – sakė D.Gaidamavičius.

Prabilo apie vyrų atsakomybę

Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė A.Kardašienė pasidžiaugė, kad svečių dovanotų sauskelnių pakaks net dviem savaitėms. Šiuo metu kūdikių namuose auga 66 vaikai – nuo naujagimių iki šešerių metų amžiaus.

„Puiku ir tai, kad pasitaikė proga prabilti apie pozityvią tėvystę. Vaikas į pasaulį ateina dviejų žmonių valia, tačiau atsakomybė dažniausia yra užkraunama tik moteriai.

Galbūt šie vyrai atlikę bausmę bus atsakingesni. Didžioji dalis kūdikių pas mus patenka iš socialinės rizikos šeimų“, – sakė A.Kardašienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.