Po skandalo - perspėjimas ir D.A.Barakauskui

Per pastarąsias savaites šurmulį ar net skandalą sukėlė ne vienas įvykis. Dalis jų paveikė žmonių nuomonę vertinant politikus. Tai atspindi ir visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus” spalio 4–14 dienomis atliktos apklausos rezultatai.

Po merginos sudeginimo Panevėžio rajone smarkiai padaugėjo žmonių, neigiamai vertinančių vidaus reikalų ministrą D.A.Barakauską.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Po merginos sudeginimo Panevėžio rajone smarkiai padaugėjo žmonių, neigiamai vertinančių vidaus reikalų ministrą D.A.Barakauską.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2013, 8:03 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:01 AM

Ko gero, ne vienas skaitytojas sutriks šiandien neradęs, kaip visuomenė vertina Darbo partijos laikinąją vadovę, naująją Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę. Bet stebėtis neverta. Mat ši politikė aukšta pareigūne staiga tapo spalio 3-iąją, kai apklausos klausimynas jau buvo parengtas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tad šįsyk telieka priminti, kaip parlamento pirmininkę įvertino portalo lrytas.lt skaitytojai, kuriems iškart po „darbiečių” surengto perversmo Seimo vadovybėje buvo pateiktas klausimas: „Ar L.Graužinienė tinkamai atstovaus visuomenės interesams?”

Savo nuomonę pareiškė net 13 tūkst. žmonių. 21 proc. iš jų atsakė „taip”. Tačiau net 53 proc. skaitytojų įsitikinimu, ji atstovaus ne visuomenės, o Darbo partijos dvasinio lyderio Viktoro Uspaskicho interesams. Dar 21 proc. atsakiusiųjų į minėtą klausimą sutiko su nuomone, kad ši politikė aukštame poste nieko dora nenuveiks ir bus pakeista.

Kitą mėnesį paaiškės ir kokius pažymius L.Graužinienei parašys „Vilmorus” apklausos dalyviai. O šįsyk jie gerokai prasčiau nei anksčiau įvertino nuversto Seimo pirmininko Vydo Gedvilo veiklą.

Respondentai pasiuntė ir perspėjančių signalų kai kuriems kitiems veikėjams.

Pavyzdžiui, smarkiai padaugėjo žmonių, neigiamai vertinančių vidaus reikalų ministrą „tvarkietį” Dailį Barakauską. Neabejotina, kad tai susiję su tragedija prie Panevėžio, kai nusikaltėliai išprievartavo ir sudegino merginą, taip ir neprisišaukusią pagalbos. Po to daug kritikos buvo išsakyta Bendrajam pagalbos centrui, o jis yra pavaldus būtent Vidaus reikalų ministerijai.

Susvyravo ir dar vieno „tvarkiečių” veikėjo – aplinkos ministro Valentino Mazuronio reitingai. Šį kartą jį netgi pralenkė partijos vadovas Rolandas Paksas.

Neatmestina, kad daugelis žmonių nepamiršo triukšmo, kuris kilo paaiškėjus, jog aplinkosaugininkai su pačiu ministru priešakyje surengė puotą uždaroje karinės bazės teritorijoje. Beje, mažiau nei prieš mėnesį palankių vertinimų gavo ir tam renginiui leidimą gavęs krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Tuo metu šalies veikėjų lentelės viršūnėje – viskas po senovei. Pirmojoje vietoje – prezidentė Dalia Grybauskaitė, antrojoje – socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius, o rezultatų svyravimas, palyginti su rugsėjo pradžia, yra galimos paklaidos ribose. Tiesa, padaugėjo piliečių, kurie vertindami Vyriausybės vadovo veiklą pasirinko atsakymą „sunku pasakyti”.

Nedaug pakitimų ir partijų rikiuotėje. Toliau įtikinamai pirmauja socialdemokratai, tolokai nuo jų atsilikusios žengia dar dvi valdančiosios partijos „tvarkiečiai” ir „darbiečiai”, o ketvirtojoje vietoje atsidūrė opoziciniai konservatoriai, kurie prieš mėnesį buvo antri.

Skelbiant šiuos apklausos rezultatus nuoroda į „Lietuvos rytą” būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?