Savanoriu tapusiam A.Kupčinskui - ir šypsenos, ir grasinimai

Kauno meras Andrius Kupčinskas nuo ryto tapo visoje šalyje vykstančios

Daugelis parduotuvės lankytojų gerokai nustebo išvydę neįprastai apsirengusį Kauno merą A.Kupčinską.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugelis parduotuvės lankytojų gerokai nustebo išvydę neįprastai apsirengusį Kauno merą A.Kupčinską.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 19, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:53 AM

Ranką spaudžiantis meras daugeliui kauniečių buvo malonus netikėtumas, tačiau jau pačioje akcijos pradžioje nepaaiškinamo agresijos priepuolio ištiktas vyriškis garsiai išplūdo A.Kupčinską ir liepė atsistatydinti.

Politikui teliko skėsčioti rankomis ir spėlioti, kas galėjo taip suerzinti šį kaunietį.

„Maisto banko“ akcija prasidėjo penktadienį. Kauno regiono padalinio vadovė Karolina Puidaitė tikino, kad pirmieji rezultatai džiugina - kauniečiai aukoja nemažiau negu pavasarį vykusios akcijos metu.

„Pagal aukotojų aktyvumą kauniečiai turbūt nusileidžia tik sostinės gyventojams“, - kalbėjo „Maisto banko“ atstovė. Pavasarį vykusios akcijos metu Kauno gyventojai paaukojo maisto produktų už 160 tūkst., Vilniaus -- už 270 tūkst. litų. Tai sudaro beveik pusę visų aukų.

Daugiausia aukojama makaronų, kruopų, aliejaus, tačiau savanoriai mielai priima konservus, cukrų, dribsnius bei kitus greitai negendančius maisto produktus. Ankstesnių metų patirtis rodo, kad daugiausia aukojama tarp 11 ir 12 valandos.

Akcija „Maisto bankas“ pradėta rengti prieš dešimtmetį. Per tuos metus surinkta maisto produktų už 9 mln. litų. Pradžioje ji vyko tik 5 didžiuosiuose šalies miestuose, o dabar išsiplėtė į 68 miestus ir miestelius.

Šįkart maistas renkamas 362 parduotuvėse, o darbą atliks apie 6,5 tūkst. savanorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.