D.Pavalkis apie pasitraukimą su L.Graužiniene nekalbėjo

Pirmadienį su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene susitikęs Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad buvo kalbama apie darbus, bet jo atsistatydinimo klausimas nebuvo keliamas.

L.Graužinienė susitiko su švietimo ir mokslo ministru.<br>M.Kulbio nuotr.
L.Graužinienė susitiko su švietimo ir mokslo ministru.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 11:58 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:59 PM

Paklaustas, ar liks poste, ministras atsakė: "šis klausimas nebuvo keliamas". "Aš esu pakankamai ramus žmogus, kaip jūs pastebėjote, apie tai mes nešnekėjome",- pakartojo ministras.

"Mes aptarėme daug švietimo problemų. Kaip Švietimo ir mokslo ministerija, turime, kuo pasigirti. Pagaliau sustabdytas mokyklų finansavimo mažinimas. Tai leis išsaugoti pakankamai daug mažų mokyklų kaimo vietovėse. Galime pasigirti tuo, kad yra sustruktūrizuota gimnazijų tvarka, kas leidžia formuoti po vieną gimnazinę klasę mokyklose. Bus išsaugotos mažesnių miestelių gimnazijos, tai padarys mokslą prieinamesnį. Taip pat buvo aptarta daug restruktūrizacijos problemų, nes tiek švietimo visuomenė tiek partijos kelia šalia ministerijos ar prie ministerijos esančių įstaigų veiklos teisingumo, gerumo, efektyvumo klausimus",- žurnalistams sakė D.Pavalkis.

Pasak jo, su parlamento vadove buvo kalbama apie darbus. "Mes šnekėjome apie vykdomus ir suplanuotus darbus. Pateikėme informaciją, kaip Švietimo ir mokslo ministerija atitinka Vyriausybės programos nuostatas, kas yra padaryta jas įgyvendinant, kas yra padaryta įgyvendinant Darbo partijos programines nuostatas. Palikome šią medžiagą, Pirmininkė ir jos aparatas viską išanalizuos, po to galėsime padaryti kokias nors išvadas",- sakė D.Pavalkis.

Ministro teigimu, Seimo pirmininkė L.Graužinienė pasiūlė laikytis įstatymų. "Tai yra gerai, nes kartais būna neaišku, kaip bendrauti pavyzdžiui, su Europos socialinio fondo agentūra. Atsiranda įvairių insinuacijų ir skirtingų traktavimų. Nuoseklus bendravimas su atitinkamu valdžios lygiu yra labai svarbus ir aš manau, kad tos pastabos, turint omenyje jos (Loretos Graužinienės - ELTA), kaip Audito komiteto pirmininkės, ilgametę patirtį, tikrai yra svarbios tokiems jauniems ministrams kaip aš",- sakė D.Pavalkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.