Senelių globos namus atnaujino geradariai

Artėjančios žiemos atnaujintame pastate jau ramiai laukia Rumbonių (Alytaus r.) parapijos senelių globos namų gyventojos ir jų globėjos vienuolės. Jiems pagelbėjo geradariai, rašo „Lietuvos rytas“.

Globos namuose gyvena 9 moterys. Kairėje – klebonas L.Jakimavičius.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Globos namuose gyvena 9 moterys. Kairėje – klebonas L.Jakimavičius.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Oct 21, 2013, 8:07 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:07 AM

Gera daryti gerus darbus, kuriuos lengviau įveikti suvienijus jėgas.

Tai įrodė Alytuje veikiančių tarptautinių organizacijų „Rotary”, LIONS ir „Zonta” skyrių nariai, praėjusiais metais bendrame kalėdiniame labdaros vakare surinkę rekordinę sumą – 117 tūkstančių litų ir dar po to sulaukę pavienių geradarių 4000 litų paramos.

Jie ne tik surinko labdarą, kurią skyrė Rumbonių parapijos senelių globos namų remontui, bet ir patys rūpinosi visais darbais – rekonstrukcijos projektu, statybos leidimu, darbų pirkimo procedūromis ir jų atlikimu.

Buvo pakeistas pastato stogas ir jame atsirado patalpas jaukiau apšviečiantys langai, apšiltinti pamatai, sienos, pakeisti langai ir durys.

Devynios gyventojos, iš kurių pusė – neįgalios, kasdien sėda prie bendro stalo, o jų buitimi rūpinasi kartu gyvenančios vienuolės Vita Kazilionytė ir Ramutė Račkauskaitė.

Atnaujintus globos namus pašventinęs kiekvieną savaitę juos aplankantis klebonas Leonas Jakimavičius gyventojoms palinkėjo, kad kasdien čia gyventų šviesos angelas.

Gyventojos kambarius papuošė ir iš namų atsivežtais juos nuolat primenančiais mielais daiktais – pačių austomis lovatiesėmis, kilimėliais, skulptūrėlėmis, jaunystę menančiomis nuotraukomis.

Šie senelių globos namai buvo įkurti beveik prieš ketvirtį amžiaus, kai iš vietos gyventojo sodybą nupirko ir atidavė pasiligojusiems parapijiečiams Rumbonių parapijos garbės klebonas kunigas Juozas Gumauskas, gavęs kompensaciją kaip buvęs politinis kalinys ir tremtinys.

Po poros metų kilęs gaisras globos namus nuniokojo, bet vėl atsirado geradarių.

Pastatas buvo atstatytas už Jungtinėse Valstijose gyvenančių lietuvių ir parapijiečių paaukotus pinigus, o po to daugiau ir neremontuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.