V.Tomaševskis D.Pavalkį įtaria „politiniu blefu“

Politikas neatmetė, kad galbūt savo tokiais pareiškimais D.Pavalkis siekia nukreipti dėmesį nuo savęs.

V.Tomaševskis kaltina kolegą D.Pavalkį politiniu blefu.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
V.Tomaševskis kaltina kolegą D.Pavalkį politiniu blefu.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 8:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:28 PM

„Kaip paaiškėjo, ponia Loreta Graužinienė šitos temos su D.Pavalkiu neaptarė, net nekalbėjo šia tema. Tai buvo iniciatyva pačio ministro. Kokie motyvai - man sunku pasakyti. Teismo sprendimas yra aiškus, kad šitie pakeitimai turi būti daromi palaipsniui, kad galėtų prisitaikyti ir mokiniai, ir mokytojai. Tai mažiausiai turi būti pereinamasis laikotarpis 8 metai, o gal ir 12“, - pirmadienį po Politinės tarybos posėdžio Vyriausybėje žurnalistams sakė V.Tomaševskis.

Politikas neatmetė, kad galbūt savo tokiais pareiškimais D.Pavalkis siekia nukreipti dėmesį nuo savęs.

„Gal jis taip nori nukreipti dėmesį nuo savo potencialaus atsistatydinimo. Mes to nežinome. Nereikia šitos temos eskaluoti, kadangi teismo sprendimas yra labai aiškus, kad turi būti pereinamasis laikotarpis“, - teigė LLRA lyderis.

Kita valdančiosios koalicijos partnerė - Tvarkos ir teisingumo partija - dar nėra susipažinusi su minėto įstatymo projektu.

„Mes pasiėmėme šitą įstatymo projektą, jis guli ant darbo stalo, nespėjau įsigilinti. Svarstome, žiūrime“, - sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas, klausiamas, ar palaikys įstatymą.

Seimo Pirmininkė L.Graužinienė nevertino, ar pareiškimu apie suvienodintą egzaminą D.Pavalkis nori nukreipti dėmesį nuo savęs.

„Aš tikrai nevertinu dviejų vadovų pasisakymų. Aš tiktai noriu pasakyti, kad gerbiu teismo sprendimą, kuris šiuo klausimu yra priimtas“, - kalbėjo Seimo vadovė.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako dar nesąs susipažinęs su švietimo ir mokslo ministro pasisakymu. Tačiau Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad Lietuvos įstatymai galioja visiems.

„Visiems Lietuvos Respublikos įstatymai yra galiojantys, ir švietimo ir mokslo ministras formuoja strategiją“, - pirmadienį po Seime vykusio valdančiosios koalicijos frakcijų susitikimo žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Pirmadienį su Seimo vadove L.Graužiniene susitikęs švietimo ir mokslo ministras D.Pavalkis pranešė pasirašysiąs įsakymą, numatantį vienodą egzaminą, primena ELTA.

Birželį Lietuvos vyriausiasis administracinio teismas konstatavo, jog palengvintas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas tautinių mažumų mokyklų abiturientams prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintam lygybės principui.

LVAT pabrėžė, jog valstybinė kalba yra itin gintina ir saugotina vertybė, kurios vartojimas valstybės viešajame gyvenime kartu yra ir vienas iš valstybingumo garantų. Valstybės, viena vertus, turi pareigą sudaryti galimybes tautinių mažumų atstovams mokytis savo gimtosios kalbos, tačiau, kita vertus, jos turi teisę nustatyti ir reikalavimus tam tikru lygiu mokėti valstybinę kalbą. Tačiau įtvirtindama tokius reikalavimus, valstybė kartu privalo sudaryti ir tinkamas sąlygas valstybinės kalbos mokymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.