Prezidentė Briuselyje diskutuos apie elektroninės rinkos sukūrimą ir Rytų partnerystę

Į Briuselį D.Grybauskaitė vyks trečiadienį.

Į Briuselį D.Grybauskaitė vyks trečiadienį.<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Į Briuselį D.Grybauskaitė vyks trečiadienį.<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 9:57 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:14 PM

„Šį kartą pagrindinė tema yra vadinamoji skaitmeninė darbotvarkė ir inovacijos. Europos valstybių vadovai kalbės, kaip paskatinti elektroninę prekybą, elektroninę identifikaciją, kaip užtikrinti, kad mūsų rinkos būtų vienodai prieinamos virtualioje erdėje ir kad egzistuotų bendra erdvė, kad visi galėtų prekiauti elektroninėje erdvėje laisvai. Dabar yra daugybė nacionalinių reguliavimų, nacionalinių taisyklių, kurios neleidžia užtikrinti laisvos prekybos“, - antradienį Žinių radijui sakė prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė.

Jos teigimu, Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiai taip pat didelį dėmesį skirs inovatyviam verslui ir naujovėms, kurios padėtų kurti naujas darbo vietas. Taip pat bus diskutuojama apie ekonominę integraciją, jaunimo nedarbą.

„Europos vadovai nori pasitikrinti, kiek padaryta įgyvendinant sutartas jaunimo nedarbo garantijų schemas, ar tikrai užtikrinta, kad nuo 2014 metų dalis piningų bus prieinami daug greičiau“, - vardijo patarėja.

Anot jos, planuojama aptarti ir administracinės naštos mažinimą smulkiam bei vidutiniams verslui.

J.Neliupšienės tvirtinimu, ES vadovai kalbės ir apie pasirengimą lapkričio pabaigoje Vilniuje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

„Kadangi tai paskutinioji EVT prieš vyksiantį Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje, Europos vadovai aptars ir pasirengimą procesą jam. Tikriausiai (jie. - Red.) pažymės, kad kai kurios šalys partnerės neatliko dar visų namų darbų ir paskatins tiek europiečių pusėje siekti sutarimo, tiek kreipsis į partnerius, kad jie atliktų visus namų darbus, ir kad Vilniaus susitikimas būtų sėkmė, kad galėtume pasirašyti asociacijos susitarimą su Ukraina ir parafuoti analogiškus susitarimus su Gruzija ir Moldova“, - sakė prezidentės patarėja.

Į Briuselį D.Grybauskaitė vyks trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.