Žlugo V.Romanovo bendražygių planas dėl „Žalgirio“ arenos

Nepavyko įgyvendinti pasprukusio bankininko Vladimiro Romanovo aplinkos žmonių sugalvotos schemos, kaip Kauno „Žalgirio“ areną valdančią bendrovę „Kauno arena“ išsaugoti saviškių rankose.

V.Romanovas Lietuvos teisėsaugai - nepasiekiamas.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Romanovas Lietuvos teisėsaugai - nepasiekiamas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 22, 2013, 7:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:42 PM

Kauno apylinkės teismas vakar patvirtino taikos sutartį tarp Šiaulių banko ir viešosios įstaigos „Kauno Žalgirio rėmėjas“, kuria nauja bendrovės „Kauno arena“ akcijų emisija pripažinta negaliojančia. Ji buvo išleista vienintelio akcininko – viešosios įstaigos „Kauno Žalgirio rėmėjas“ sprendimu.

Šios įstaigos dalininkai yra Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo juridinis savininkas ir vadovas Paulius Motiejūnas, keliose V.Romanovo aplinkos žmonių įmonėse dirbęs Martynas Ugianskis ir viena artimiausių buvusio bankininko bendražygių, „Kauno arenos“ direktorė Angelė Dementavičiūtė.

Naują 990 tūkst. litų vertės akcijų emisiją šiemet vasarį išpirko taip pat su V.Romanovu susijusi bendrovė „Promneta“, kuriai po sandorio atiteko 76,15 proc. „Kauno arenos“ akcijų.

Tokiu būdu norėta neišleisti iš rankų „Kauno arenos“ valdymo, mat visas šios bendrovės kapitalas buvo įkeistas žlugusiam Ūkio bankui, o vėliau kreditoriniai reikalavimai atiteko Šiaulių bankui.

Jau tuomet buvo aišku, kad sprendimas išleisti naują akcijų emisiją yra neteisėtas, nes didinti „Kauno arenos“ akcinį kapitalą be Kauno savivaldybės žinios negalima – toks punktas yra koncesijos sutartyje.

„Promneta“ jau po 10 dienų įsigytas „Kauno arenos“ akcijas perleido kitai byrančios V.Romanovo verslo imperijos įmonei „Turtvalda“. Mainais už jas gavo bendrovės „Asocijuoto turto valdymas“ akcijų. Tačiau po poros mėnesių „Promneta“ pasijuto apgauta ir kreipėsi į teismą, kuris patenkino prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti naujos emisijos „Kauno arenos“ akcijas.

Šitaip turbūt norėta įsivelti į teisinį ginčą ir pamėginti naujosios emisijos akcijas išsaugoti saviškių rankose.

Tuo metu į Kauno apylinkės teismą kreipėsi ir dalį Ūkio banko turto perėmęs Šiaulių bankas – jo atstovai taip pat suprato klastą. Tuomet „Turtvalda“ suskubo akcijas perleisti viešajai įstaigai „Kauno Žalgirio rėmėjas“. Pastarosios atstovai turbūt suprato pralaimėję ir sutiko pasirašyti taikos sutartį.

Vis tik mažiausiai du viešosios įstaigos „Kauno Žalgirio rėmėjas“ dalininkus – A.Dementavičiūtę ir M.Ugianskį – siejo artimi ryšiai su V.Romanovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.