Baltijos šalių gyventojai pradeda geriau suprasti informacinius karus

Baltijos šalių gyventojai pradeda

Lietuvos VSD ir karinė žvalgybą yra aiškiai įvardinusi - Rusija vykdo aktyvią žvalgybą ir agresyvų informacinį karą prieš Lietuvą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Lietuvos VSD ir karinė žvalgybą yra aiškiai įvardinusi - Rusija vykdo aktyvią žvalgybą ir agresyvų informacinį karą prieš Lietuvą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-23 09:29, atnaujinta 2018-02-20 22:30

Politikas teigė sutinkantis su Lietuvos krašto apsaugos ministro Juozo Oleko pozicija, kad per rusišką televizijos kanalą parodytas šmeižtas apie Sausio 13-ąją yra informacinio karo dalis. Bet pabrėžė, jog Baltijos šalys turi reaguoti kaip liberalios demokratijos.

„Esu linkęs sutikti su Juozu (Oleku. - Red.). Bet kartu turime atsiminti, kad, skirtingai nei kai kurie jų kaimynai, Lietuva ir Latvija yra liberalios demokratinės visuomenės, ir turime rasti tinkamą atsvarą tokioms minkštosios galios apraiškoms Baltijos šalyse“, - sakė A.Pabrikas.

„Džiaugiuosi, kad mes vis daugiau žinome ir geriau šviečiame visuomenę apie informacinius karus, informacines atakas ir minkštosios galios įtaką. Latvijos, Lietuvos ir Estijos visuomenių požiūrius pamažu keičiasi“, - pridūrė Latvijos ministras.

Lietuvoje ir Latvijoje atsakingos institucijos šiuo metu vykdo tyrimą dėl šmeižikiškos laidos, spalio mėnesį parodytos per Pirmąjį Baltijos kanalą. Lietuvoje trims mėnesiams uždrausta per kanalą rodyti Rusijoje pagamintas laidas.

A.Pabriko teigimu, Baltijos šalyse kartais pastebimi bandymai stiprinti nostalgiją sovietinės okupacijos laikams ir silpninti visuomenės integraciją.

„Tokio pobūdžio laidomis bandoma paveikti žmonių politinį požiūrį ir neleisti mūsų visuomenių integracijos nacionalinių ir liberalių demokratinių Europos vertybių pagrindu“, - sakė jis.

Rusijoje sukurtoje laidoje apie Sausio 13-ąją kaltė dėl sovietų agresijos buvo verčiama Lietuvos pareigūnams.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina - Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.