Konservatoriai kaltina A.Skardžių skleidžiant melagingą informaciją

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Kęstutis Masiulis, dirbantys laikinojoje komisijoje, tiriančioje situaciją energetikos sektoriuje, kategoriškai protestuoja prieš komisijos pirmininko Artūro Skardžiaus veiksmus.

Konservatoriai sako, kad A.Skardžius skleidžia melagingą informaciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konservatoriai sako, kad A.Skardžius skleidžia melagingą informaciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:04 PM

Konservatoriai reiškia protestą dėl to, kad, nesibaigus komisijos tyrimui, esą "viešai skleidžiama visiška netiesa ir akivaizdus melas apie komisijos atliekamą parlamentinį Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto tyrimą".

"Skleidžiamos melagingos žinios apie tariamai brangų SGD terminalo laivą ar tariamą laivo statybos kompanijos nepatikimumą ne vieną kartą buvo paneigtos komisijos posėdžiuose dalyvavusių apklaustųjų asmenų ir viešai pateikiamos informacijos.

Tokią sąmoningą komisijos pirmininko veiklą, skleidžiant melagingą informaciją apie vieną svarbiausių strateginių Lietuvos projektų laikome sąmoningu kenkimu šiam projektui ir sąmoningu dalyvavimu prieš SGD terminalo projektą nukreiptuose informaciniuose karuose", - sakoma laikinajai tyrimo komisijai ir Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei adresuotame proteste.

Konservatoriai tvirtina, kad tokia veikla yra nesuderinama su Seimo nario priesaika ir laikinosios tyrimo komisijos pirmininko statusu.

Komisijos posėdžio metu perskaitęs pareiškimą A.Kubilius pasiūlė į kitą posėdį iškviesti Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.