D.Kedžio palikimas staiga įstrigo

Ne vieną mėnesį raginę Laimutę Stankūnaitę kuo greičiau perimti jos mažametei dukteriai priklausantį tėvo palikimą, Kedžiai staiga nurimo, kai buvo nurodyta, kur jis bus saugomas.

Laimutė ir Vytautas Kedžiai jau nebebruka savo sūnaus turto per prievartą.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo
Laimutė ir Vytautas Kedžiai jau nebebruka savo sūnaus turto per prievartą.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 24, 2013, 8:29 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:45 PM

Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio palikimas devynmetei dukteriai vis dar yra jo namuose Klonio gatvėje Garliavoje.

Vaiko teisių apsaugos tarnybą skundais dėl neperimamo palikimo ir tariamai taip pažeidžiamų vaiko interesų atakavę Laimutė ir Vytautas Kedžiai jau nebebruka savo sūnaus turto per prievartą, rašo „Lietuvos rytas".

„Patys ilgą laiką mus spaudė, kad tik paimtume tuos daiktus, liepė nurodyti, kur juos vežti, bet kai pasakėme adresą, jie dingo”, – „Lietuvos rytui” sakė Stasys Stankūnas.

Ilgą laiką ieškoję, kur priglausti mergaitei priklausantį palikimą, Stankūnai surado vietą – nenaudojamą garažą vienoje sodininkų bendrijoje netoli Kauno.

Garažo adresas buvo nurodytas Kedžiams, tačiau, sužinoję jį, jie staiga pakeitė ne tik savo nuomonę, bet ir bendravimo toną.

Per valstybės skirtą advokatą D.Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės tėvai ne kartą viešai keiktiems Stankūnams perdavė, kad jie yra labai laukiami jų namuose, iš kurių ir galės paimti anūkei priklausantį turtą.

Kedžių rašte Stankūnams L.Kedienė taip pat prašė pagarbiai elgtis su jos mirusio sūnaus daiktais ir jų neniekinti.

Toks Kedžių pasiūlymas iš Lietuvos su dukterimi išvykusios L.Stankūnaitės tėvams nepasirodė priimtinas: „Arba nuvežate ten, kur nurodyta, arba laikykitės tą turtą sau.

Sueis mergaitei 18 metų, pati atvažiuos jo paimti, jei jai tų daiktų reikės.”

Nuo to laiko Stankūnai negavo jokio atsakymo nei iš D.Kedžio tėvų, nei iš advokato, kuriam buvo pavesta sutvarkyti palikimo perdavimo ir priėmimo reikalus.

„Mes tik džiaugiamės, kad mus paliko ramybėje”, – kalbėjo S.Stankūnas.

D.Kedys testamento nepaliko, tad netrukus po jo mirties N.Venckienė į brolio namus pakvietė antstolį Valdą Zubiną, kuris jos nurodymu surašė, kokį mirusio tėvo turtą paveldi jo duktė.

Meilę dukterėčiai viešai rodžiusi N.Venckienė mergaitei nusprendė perleisti tik tuos daiktus, kurie nereikalingi nei jai, nei jos šeimai: viršutinius ir apatinius drabužius, treniruoklius, seifą, seną neveikiantį kompiuterį ir 19 litų skolą viename banke.

Visi kiti D.Kedžio bute buvę daiktai, indai, baldai, televizorius, muzikinis centras į mergaitės paveldimų daiktų sąrašą nebuvo įtraukti, nors tiek N.Venckienė, tiek jos tėvai nuolat pabrėždavo, kad visus bute esančius daiktus jų sūnus įsigijo pats už savo pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.