Gėlės E.Ačaitės ir J.Valančiūno vestuvėms - iš valdiškų pinigų?

2,5 tūkstančio litų gėlėms ir suvenyrams per 3 mėnesius išleidęs parlamentaras Remigijus Ačas patraukė Seimo etikos sargų dėmesį. Šie pradėjo aiškintis, kokias progas R.Ačas minėjo liepą-rugsėjį ir kodėl tiek daug parlamentinių lėšų kainavo jo sveikinimai.

R.Ačas ginasi, kad dukters vestuvių išlaidas padengė pats.<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Ačas ginasi, kad dukters vestuvių išlaidas padengė pats.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija, Arturas Paknys

Oct 24, 2013, 7:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:01 PM

Įdomus sutapimas, bet rugsėjį vyko Seimo nario dukters Eglės Ačaitės ir garsaus krepšininko Jono Valančiūno vestuvės. Etikos sargai sako kol kas nėra tikri, ar gėles vestuvėms pirkęs R.Ačas, sąskaitą apmokėjo iš asmeninės, o ne iš valdiškos kišenės. Esą viskas turėtų paaiškėti po atlikto tyrimo.

Seimo narys Remigijus Ačas prieš kelerius metus etikos sargus domino dėl labai brangiai už parlamentines lėšas nuomojamo biuro Raseiniuose. Dabar jis dėmesį patraukė išleidęs neregėtą sumą gėlėms ir suvenyrams – 2 su puse tūkstančio litų per 3 mėnesius.

Seimo etikos komisija pradėjo aiškintis, kokios R.Ačo šventės liepos-rugsėjo mėnesiais tiek daug kainavo mokesčių mokėtojams.

„Įtarimų kelia tie atvejai, kai kuriai nors sričiai atsiranda didesnė nei įprasta išlaidų suma arba nebuvo anksčiau tokių išlaidų, o dabar jos pakankamai gausios.

Mes prašom departamento tokiu atveju labai detalių išlaidas pagrindžiančių finansinių dokumentų, tam, kad įsitikintumėm, kad iš tikrųjų panaudota pagal paskirtį, nes lėšos suvenyrams ir gėlėms, jeigu yra naudojamos, jos turi būti pagrįstos ne tik finansiniais dokumentais, bet ir paaiškinimais, kokia proga, kur dalyvauta, kas sveikinta“, – sakė Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Valentinas Stundys.

„Taip negali būti iš principo, kadangi tos lėšos skirtos jo kaip parlamentaro veiklai ir su ta veikla susijusioms išlaidoms, dėl to tie asmeniniai privatūs dalykai jokiu būdu nei gali būti finansuojami, nei Seimo narys turi teisę tai daryti“, – tikino Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Valentinas Stundys.

R.Ačas ginasi, kad dukters vestuvių išlaidas padengė pats.

„Vasara yra toks metas, kada visokie renginiai, bendruomenės ir t.t. Nuėjus į bet kokį renginį, nusinešęs suvenyrą, gėles, bet koks renginys kainuoja 70-80 litų. O šventė buvo keliama iš mūsų pinigų.

Yra sąskaita atskira visiems tiems dalykams, aš kaip tik labai atsargiai šitą dalyką dariau, nes galvojau, vis tiek bandys kažkas prikerkt tą visą reikalą“, – gynėsi Seimo narys.

Kiekvienas Seimo narys parlementinei veiklai per tris mėnesius gali išleisti daugiau nei 6 tūkstančius litų. Daugiausiai išleidžiama automobilių nuomai, remontui ir degalams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.