Konstitucijos taurė - E.Kūriui

Ketvirtadienį, Konstitucijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 PM

„Man šis apdovanojimas labai prasmingas, nes ilgus metus dirbau konstitucinės teisės srityje ir džiaugiuosi, kad mano pastangos nebuvo tuščios ir yra įvertintos. Ne vienus metus stebėdamas Konstitucijos taurės įteikimo ceremoniją galvodavau, kodėl teikiama vardinė Konstitucija - knyga, o ji vadinama taure. Bet dabar tarp taurės ir knygos matau daug sąsajų - iš taurės galima atsigerti, o iš knygos taip pat pasisemti žinių, dvasinio peno. Sveikindamas visus Konstitucijos dienos proga noriu palinkėti visada jausti šio pagrindinio mūsų valstybės įstatymo svarbą ir niekada nenuleisti rankų ginant konstitucines vertybes. Ypač to linkiu būsimiesiems teisininkams“, - atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo prof. E. Kūris.

Konstitucijos dienos paminėjimo renginių ciklą rengia Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Teisės fakultete, siekdama atkreipti dėmesį į Konstitucijos svarbą.

Konstitucijos taurė penktadienį įteikta konferencijoje-diskusijoje „Dviguba pilietybė - būtinybė ar pervertintas formalumas?“

Konferencijoje taip pat buvo įteikta advokatų kontoros „Motieka & Audzevičius“ kasmetinė stipendija geriausiam Vilniaus universiteto Teisės fakulteto pirmo kurso studentui. Šiemet ji paskirta Elvinai Jurčiukonytei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.