Seimo nariams ir vėl pasisekė – alga didės 2 tūkst. litų. Ar yra už ką mokėti? (balsavimas)

Žadama, kad nuo 2014-ųjų sausio ir taip iki šiol neblogai gyvenę Seimo nariai gyvens... dar geriau. Algos grįš į ikikrizinį lygį ir eiliniam parlamentarui didės beveik 2 tūkst. litų!

Laidoje dalyvaus E.Masiulis ir P.Gražulis.<br>Fotomontažas
Laidoje dalyvaus E.Masiulis ir P.Gražulis.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:45 PM

Eiliniam lietuviui – vis dar krizė. Augančios algos nei matyti, nei girdėti. Jau šį, ketvirtadienio vakarą, 22 val., „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje tiesioginė Rūtos Janutienės diskusijų laida „Nuoga tiesa“ klaus: už ką mokame Seimo nariams?

Seimo nariai tautos balso negirdi. Nebežinodami, ką daryti, žmonės ėmėsi naujos veiklos – pradėjo šaržuoti politikus. Taip gimė Reformatorius Vytenis, Birutė Coolness, LOLreta... Bet ar to užteks, kad visuomenė būtų išgirsta?

Pavyzdžiui, Neringa Venckienė, pusę metų nesirodanti darbo vietoje, – vis dar Seimo narė. Atlyginimo mokėjimas jai sustabdytas, bet ne nutrauktas. Tuo tarpu trims jos padėjėjams algos mokėjimo sąlygos ir dydis – nepasikeitė. „Drąsos kelio“ pirmininkas Jonas Varkala prisipažino tuos padėjėjus žinantis tik iš nuotraukų...

„Žmogus, pusę metų nesirodantis darbo vietoje, turi būti atleistas. Joks darbdavys to netoleruotų ir jau seniai savo darbuotoją būtų atleidęs už pravaikštas“, – komentuoja Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Eligijus Masiulis.

Antai „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pirmininkas Petras Gražulis mano kitaip: „Ar balsuosiu už N.Venckienės apkaltą? Gal juokaujate? Kaip aš galiu spręsti žmogaus likimą, jei jo nėra? O gal jos gyvos nebėra, tuomet naktimis nemiegočiau, vartyčiausi...“

Liberalų sąjūdžio frakcija jau paruošė apkaltos tekstą N.Venckienei. Jei per apkaltą nepavyks surinkti būtino 71 parlamentaro balso, nuo sausio atlyginimas didės ir nežinia ką veikiantiems jos padėjėjams.

„Seimas virsta cirku, o cirko artistai – gerai apmokami?“ – jau šį vakarą tautos garsiai klaus R.Janutienė.

Laidoje dalyvaus E.Masiulis, disidentas Antanas Terleckas, viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, verslininkas Arvydas Avulis, P.Gražulis, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Andrius Mazuronis, „Drąsos kelio“ partijos atstovas Sigitas Martinavičius. Didėsiančiomis parlamentarų algomis, bet ne pensijomis piktinsis Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ nariai.

Kurią pusę palaikote jūs? Balsuokite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.