A.Pabedinskienė prabilo apie perversmą ministerijoje

Socialinės apsaugos ir darbo

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė sako nelinkusi plėtoti diskusijos dėl dviejų viceministrų pakeitimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė sako nelinkusi plėtoti diskusijos dėl dviejų viceministrų pakeitimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:34 PM

„Jūs puikiai žinote, kad formuoti politinę komandą - ministro prerogatyva ir viceministrai yra politinio pasitikėjimo pareigūnai. Ir aš kaip ministrė prisiimu tą atsakomybę ir formuoju tą komandą, su kuria man reikės dirbti. Vyksta normalus procesas“, - penktadienį sakė A.Pabedinskienė.

Ji patvirtino, jog pasiūlymai trauktis iš pareigų pateikti dviems anksčiau Darbo partijos buvusiems deleguotiems viceministrams - Aivarui Tušui ir Audriui Bitinui. A.Tušas šią savaitę jau pasitraukė iš pareigų, A.Bitinas ketvirtadienį teigė ketinąs parašyti pareiškimą artimiausiu metu.

Ministrė patikino, jog ministerijos kancleris Alvydui Puodžiukui nebuvo siūloma trauktis ir jis nėra parašęs pareiškimo.

Paklausta, ar turėjo priekaištų buvusiems viceministrams, A.Pabedinskienė teigė nenorinti šiuo klausimu teikti komentarų.

„Nenorėčiau komentuoti. Diskusijos ta tema tikrai nenorėčiau vystyti“, - kalbėjo ministrė.

Viceministras A.Bitinas penktadienį sakė iki šiol neturėjęs priekaištų dėl darbo.

Į buvusio viceministro A.Tušo vietą jau paskirtas naujas „darbiečių“ viceministras Laisvūnas Bartkevičius. Pastarasis, anot ministrės, turi reikalingos kompetencijos.

„Aš nenorėčiau komentuoti tų savo pasirinkimų. Manau, kad tai pakankamai stiprus vadovas, administratorius, turi atitinkamus gebėjimus, o dirbant viceministru šitie dalykai vieni iš svarbiausių - koordinavimas, veiklos planavimas. Manau, šis žmogus turi reikalingas kompetencijas“, - teigė A.Pabedinskienė.

Ji patvirtino viceministrų kaitą jau anksčiau aptarusi su Seimo pirmininke Darbo partijos laikinąja vadove Loreta Graužiniene.

Parlamento vadovė „darbietė“ Loreta Graužinienė anksčiau yra teigusi, kad turi abejonių dėl švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės darbo. Šie ministrai sulaukė kritikos pastarajame Darbo partijos tarybos posėdyje. Jiems turėta priekaištų dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. „Darbiečiai“ tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė „darbiečių“ ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę - į socialinės apsaugos ir darbo ministres, Vigilijų Jukną - į žemės ūkio ministrus, D.Pavalkį - į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį - į kultūros ministrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.