D.Grybauskaitė: „Vilniaus susitikimas gali tapti lemiamu posūkiu ES santykiuose su Rytų kaimynėmis“

Europos Sąjungos (ES) viršūnių

Vilniuje taip pat bus siekiama pažangos dėl supaprastinto ES vizų režimo Rytų partnerėms.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Vilniuje taip pat bus siekiama pažangos dėl supaprastinto ES vizų režimo Rytų partnerėms.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:30 PM

ES valstybių ir vyriausybių vadovai įvertino ES Rytų partnerių pažangą europinės integracijos srityje ir aptarė, kokius namų darbus šios šalys turi atlikti, kad Vilniuje būtų sėkmingai pasirašyta ES asociacijos sutartis su Ukraina ir parafuoti tokie pat susitarimai su Moldova ir Gruzija, pranešė Prezidentūra.

„Tikimės, kad Vilniaus susitikimas taps lemiamu posūkiu ES santykiuose su Rytų kaimynėmis. Jo sėkmė labai priklauso nuo tvirtos politinės valios, kurią pademonstruoti turi ir Europos Sąjunga, ir Rytų partnerės“, - pranešime spaudai teigė D.Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, vienas svarbiausių Vilniuje ES asociacijos sutartį pasirašyti siekiančios Ukrainos namų darbų - išspręsti selektyvaus teisingumo problemą ir Julijos Tymošenko klausimą. Ukraina taip pat turi įvykdyti rinkimų ir prokuratūros reformas, priimti būtinas įstatymų pataisas teisingumo, teismų, kovos su korupcija srityse, gerinti verslo aplinką.

Vilniuje taip pat bus siekiama pažangos dėl supaprastinto ES vizų režimo Rytų partnerėms.

Šalies vadovės teigimu, artėjant lemiamiems sprendimams ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva, Ukraina, Moldova ir kitos Rytų partnerės patiria stiprų išorinį spaudimą. Ekonominiais grasinimais ir diskriminaciniais eksporto suvaržymais siekiama stabdyti eurointegracinius procesus ir daryti įtaką šių šalių apsisprendimui rinktis europinę ateitį.

Vilniaus viršūnių susitikimas bus trečiasis Rytų partnerystės susitikimas, kuriame ES narės ir Rytinės partnerės bus atstovaujamos aukščiausiu lygiu. Tai vienas svarbiausių ir didžiausių Lietuvos pirmininkavimo renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.